Vojvodjanski

Sport

Konj Nikole Jokića na Kasačkim trkama u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. jun 2021. • 16:30 •

Konj Nikole Jokića na Kasačkim trkama u Pančevu

Na Pančevačkom hipodromu u nedelju 20. juna biće održana prva ovogodišnja Kasačka trka. Ona će početi u 15 sati, a Pančevu je pripala  čast da bude domaćin Državnog prvenstva za grla domaćeg odgoja starosti od 3 do 15 godina. Ovogodišnja trka će ugostiti i konja našeg NBA asa Nikole Jokića, Drimkečera.

Prvi od tri kasačka dana trke konja koje se održavaju na pančevačkom hipodromu biće  u nedelju 20. juna. Prema najavama organizatora  očekuju se  zanimljivi trkački dani, a početak Kasačkih trka najavljen je za 15 sati. Pančevu je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva za grla domaćeg odgoja starosti od 3 do 15 godina. Od 65 kasačkih grla, osam će biti iz klubova sa teritorije Pančeva.

Kaže se da ko jednom proguta konjsku dlaku ostaje veran konjima zauvek, ističe Aleksandar Jankulov, organizator i ljubitelj konja. On sebe smatra početnikom u ovom sportu, obzirom da se njime bavi dve godine. Dodaje da ovaj sport zahteva mnogo rada, truda i finansija. Ovom prilikom je želeo da nam predstavi ponos i diku našeg kasačkog sporta.

Ema Umčević, student Veterinarskog fakulteta u Beogradu i trener kaže da je predstojaća trka veoma važna, kako za trenere iz čitave Srbiji, tako i za konje.  Na pitanje zašto voli kasački sport odgovara.

Organizatori trke su Konjički klub ,,Pančevac” i ,,Rohan”. Ovogodišnja trka će ugostiti i konja Drimkečera, grlo našeg NBA asa Nikole Jokića, pa se nadaju da će i on uspeti da dođe iz Amerike kako bi bodrio svog konja.

Preporučujemo još …


Milošev opravdao poverenje!

Sport

RTV Pančevo

Turnir u basketu 3X3 u Novom Sadu

Sport

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija