Vojvodjanski

Sport

Održan 8. „Vikend sporta“ u Novom Bečeju

TV Novi Bečej • Danilo Gurjanov • 28. jun 2021. • 14:54 •

Održan 8. „Vikend sporta“ u Novom Bečeju Borilački sportovi tradicionalno u novobečejskom parku

Nakon prošlogodišnje pauze zbog epidemije korona virusa, protekle subote u Novom Bečeju je po 8. put održan „Vikend sporta“, svojevrsna sportska manifestacija koja na jednom mestu okupi mališane iz čitave Vojvodine sa ciljem promocije sporta i zdravih navika. Tradicionalna ceremonija svečanog otvaranja manifestacije na amfiteatru na Tiskom keju ove godine je izostala, ali to nije umanjilo dobar provod u Novom Bečeju i veličanje fer pleja na ukupno sedam borilišta širom naseljenog mesta. Takmičilo se u košarci, rukometu, tekvondou, kungfu vušuu, karateu, boksu, odbojci, fudbalu, šahu i kuglanju, a svi učesnici bili su pobednici, istakao je ovom prilikom Dalibor Vučetić, predsednik Sportskog saveza opštine Novi Bečej koji i organizuje manifestaciju.

Sada već prema tradiciji, u borilačkim sportovima takmičilo se u parku i na platou ka Domu kulture, a organizacijom „Vikenda sporta“ zadovoljan je bio i predsednik Srpskog kungfu vušu saveza sa sedištem u Novom Bečeju i trener Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“, Radenko Tadić.

U velikoj sali Sportsko-rekreativnog centra „Jedinstvo“ igrala se muška i ženska košarka, dok je obnovljeni teren OŠ „Miloje Čiplić“ ugostio rukometaše. Prema tradiciji u ulicama Maršala Tita i Žarka Zrenjanina u centru Novog Bečeja igrala se ulična odbojka. Jedna od ekipa koje su učestvovale u ovogodišnjem „Vikendu sporta“ bio je i temerinski odbojkaški klub, koji već godinama posećuje Novi Bečej, potvrdio nam je trener ekipe, Miodrag Đurić.

Ljubitelji fudbala i ovog „Vikenda sporta“ bili su na novobečejskom gradskom stadionu kraj Tise, dok su šahisti svoje snage odmerili u Galeriji „Tiske akademije akvarela“ u Domu kulture opštine Novi Bečej. Nobečejska kuglana ove godine bila je domaćin i delu juniorske reprezentacije Srbije zahvaljujući njenom selektoru, Ivanu Mesarošu, treneru novobečejskog kuglaškog kluba „Jedinstvo“.

Iako je i u okviru 8. „Vikenda sporta“ najvažnije bilo učestvovati, a ne pobediti, organizatori manifestacije su obezbedili medalje, diplome i pehare za najuspešnije sportiste.

Više saznajte u video prilogu!

Preporučujemo još …


Milošev opravdao poverenje!

Sport

RTV Pančevo

Turnir u basketu 3X3 u Novom Sadu

Sport

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija