Vojvodjanski

Sport

Sekretar Basta: Reperezentacija u basketu spremna za Olimpijadu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 28. jun 2021. • 13:44 •

Sekretar Basta: Reperezentacija u basketu spremna za Olimpijadu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas reprezentaciju Srbije u basketu tri na tri na prepodnevnom treningu u sportskoj hali u Petrovaradinu.

Prošlo je više od deset godina od kada je Fiba zvanično predložila da basket tri na tri postane olimpijski sport pa do danas kada će se te namere ostvariti, a najuspešniji reprezentativci imaće priliku da se bore za prve olimpijske medalje u Tokiju.
„Naša ekipa je sigurno spremna. To su naši legendarni sportisti koji su do sada osvojili sve što se moglo osvojiti na svetskom nivou. Došli smo da ih podržimo pred Olimpijske igre – najveće svetsko takmičenje – odakle očekujemo da se vrate, i pored ozbiljne konkurencije, sa zlatnom medaljom“, istakao je sekretar Basta.
On je rekao da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno sa Republikom i Gradom Novim Sadom podržava reprezentaciju Srbije u basketu, koja je godinama među najbolje rangiranim timovima na Fibinim listama, te prvi favorit za osvajnje zlata.
Naši reprezentativci istakli su da su na okupu već od aprila, kada je održan turnir u Novom Sadu, odnosno nekoliko turnira za nacionalnu selekciju, i kada je osam igrača iz četiri različita kluba odustalo od klupskih obaveza i posvetilo se pripremama za Olimpijske igre. Košarkaši su naveli da dugo rade i da su u prilično dobroj formi.
„Nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo otići u Tokio. Imamo jedan sistem vrednosti koji negujemo – to je rad, trud, red i disciplina, i kada se te vrednosti poštuju, onda smo na dobrom putu da ostvarimo dobre rezultate“, rekao je Dušan Bulut.
Stefan Stojačić je pohvalio rad sa kondicionim tenerima i naglasio da se pripreme odvijaju u odličnoj atmosferi što je i prirodno jer svi streme istom cilju – zlatnoj medalji.
Marko Ždero, selektor reprezentacije, zahvalio je na podršci resornom sekretarijatu i izneo da se ovaj, bazični deo priprema završava ove nedelje.
„Do 4. jula objavićemo imena četvorice reprezentativaca koji će nastupati na Olimpijskim igrama. Naša ekipa u Tokio putuje 10. jula“, najavio je Ždero.
Takmičenje u basketu tri na tri na Olimpijadi počinje 24. jula i trajaće do 28. jula.

Preporučujemo još …


Milošev opravdao poverenje!

Sport

RTV Pančevo

Turnir u basketu 3X3 u Novom Sadu

Sport

Novosadska TV

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija