Vojvodjanski
 

Sport

Sekretar Basta primio vicešampionku Evrope u bacanju koplja Adrianu Vilagoš

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 29. avgust 2022. • 11:54 •

Sekretar Basta primio vicešampionku Evrope u bacanju koplja Adrianu Vilagoš

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas atletičarku Adrianu Vilagoš, koja je nedavno osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Najbolji hitac, vredan srebra, juniorska šampionka sveta ostvarila je u poslednjoj seriji, bacivši koplje 62,01 metar.

Basta je čestitao našoj atletičarki na postignutom uspehu i pohvalio je za energiju i istrajnost koju je pokazala na ovom takmičenju.

„Verovali smo da će Adriana imati snage da bude među najboljim seniorima na takmičenju u Minhenu, i ona je pokazala da se šampioni prepoznaju kada je najteže. Posebno je zadovoljstvo što je Vojvodina uspela da iznedri jednu ovakvu sportistkinju. Pokrajinska vlada je prethodne dve godine stipendirala Adrianu, a sada to čini resorno ministarstvo. Trudićemo se i dalje da je podržimo u pripremama za Olimpijske igre u Parizu“, istakao je Basta, koji se ovom prilikom interesovao i za podršku koju bi Sekretarijat mogao pružiti našoj mladoj takmičarki kada je reč o opremi i uslovima u kojima trenira.

On je istakao da se na njenom primeru još jednom može videti kako ulaganje u naše mlade sportiste donosi vrhunske rezultate. Basta je Adriani i njenoj majci i treneru Đerđi Vilagoš poželeo i nadalje mnogo uspeha i sjajnih odličja.

Adriana Vilagoš je zahvalila na čestitkama i značajnoj podršci Pokrajinske vlade, ističući da je posebno zadovoljna zbog ovog uspeha, koji je došao nenadano i nakon neizvesnog početka.

„Atmosfera je bula izuzetna, kao i podrška publike. Bacala sam sa iskusnim takmičarkama, najboljim u Evropi, i to je bila velika čast. Početak nije bio najbolji, bilo je stresno, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle je sve krenulo mnogo bolje i počela sam da uživam u takmičenju. Na kraju sam osvojila drugo mesto u seniorskoj konkurenciji i bila sam veoma srećna zbog tog rezultata“, navela je Adriana Vilagoš.

Govoreći o daljim ciljevima, ona je prilikom današnjeg prijema u Pokrajinskoj vladi istakla da su sve njene želje usmerene ka tome da maksimalno napreduje u budućnosti.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena