Vojvodjanski
 

Turizam

Mirović i Memić o unapređenju turističke ponude Fruške gore

Vojvodjanski • Vojvodjanski • 17. januar 2023. • 11:24 •

Mirović i Memić o unapređenju turističke ponude Fruške gore

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ministra turizma i omladine Huseina Memića, sa kojim je razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Mirović i Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ s obzirom na to su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koja će biti realizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom.

Predsednik Mirović izjavio je da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori, te da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva.

Ministar Memić istakao je da se priprema dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj i pripada, i da bi se sačuvala zelena oaza koju Vojvodina ima.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka „Fruška gora“ Živko Cvetković.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije


Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

RTV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
Budi human - Helena