Vojvodjanski

Zdravlje

Leto je idealno vreme za vakcinaciju

TV Subotica • Marijana Tolimir • 26. jul 2021. • 13:10 •

Leto je idealno vreme za vakcinaciju

Vakcinacija poslednjih nedelja u našem gradu jenjava – nedeljno se da oko 500 prvih doza i 300 revakcina, dok je potpuno imunizovano 46.000 građana, odnosno blizu 43 odsto. Ipak, iz Doma zdravlja poručuju da su oni i dalje na punktu, te da je leto pravo vreme da se oni koji još uvek nisu, vakcinišu jer je smanjena aktivnost virusa, samim tim i mogućnost zaraze između dve doze. Na raspolaganju su i dalje vakcine „Sinofarm“ i „Fajzer“ bez poziva, dok je za „Sputnjik V“ potrebna prijava preko Euprave.

U proteklih par nedelja, intenzivno su se vakcinisali svi oni sugrađani koji su ranije bili odbijeni zbog nekih kontraindikacija, poput alergija na lekove ili ujeda pčela, i kako poručuju iz Doma zdravlja nije bilo ni jedne neželjene reakcije, te pozivaju sve koji imaju neku dilemu da se jave na vakcinalni punkt.

S druge strane, situacija u Kovid ambulanti je za sada mirna - dnevno se obavi dvadesetak prvih pregleda, a nedeljno bude par pozitivnih slučajeva. Ipak, zbog lošeg obuhvata vakcinacijom, nadležni strahuju da bi povoljna situacija mogla brzo da se preokrene.

Vakcinalni punkt u Novoj opštini radi svaki dan od 8 do 20 časova, osim vikendom kada je otvoren do 14 časova. Deca od 16 do 18 godina mogu da prime „Fajzer“ vakcinu uz prethodnu potvrdu pedijatra da je dete zdravo.

Preporučujemo još …


U Južnom Banatu 37 novoobolelih

Zdravlje

RTV Pančevo

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis

Neke važne stvari

TV Subotica

Neke važne stvari

Vojvođanska aktivizacija

TV Novi Bečej

Vojvođanska aktivizacija


SportiCom

TV Sombor

SportiCom

Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

ZOOM

TV K25

ZOOM


Zrno života

Media Info Centar

Zrno života

Balkanorama

Media Info Centar

Balkanorama
DDOR Novi Sad
Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad
Grand Tours
Scenovizija
Mariniranje
Šesta dimenzija