Yunet
 

Društvo

Đaci sa Kosova i Metohije gosti opštine Vrbas

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. april 2024. • 09:59 •

Đaci sa Kosova i Metohije gosti opštine Vrbas

Ukupno 46 učenika od trećeg do sedmog razreda iz škola sa Kosova i Metohije bili su od petka do nedelje gosti opštine Vrbas. Za decu iz Osojana, Vidanja, Crkoleza, Goraždevca i Banje, zamenica predsednika opštine Tijana Aleksić organizovavala je svečani prijem, na kom su im uručene medalje ljubavi i prijateljstva koje su za njih izradili i oslikali njihovi vršnjaci iz Vrbasa.

– Ponosna sam što smo i ove godine imali priliku da ugostimo decu sa Kosova i Metohije. To nije obična poseta. Nije obično gosoprimstvo. Naš susret ima dublji i širi značaj. On simbolizuje našu posvećenost očuvanju tradicije i kulture, učvršćivanju prijateljstva između dece iz opštine Vrbas i dece sa Kosova i Metohije. Značajno je da svaka lokalna samouprava bude uključena u aktivnosti očuvanja kulture i tradicije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji – rekla je Tijana Aleksić zamenica predsednika Opštine Vrbas.

Ona je istakla da je opština Vrbas finansijki podržala obnovu crkve u selu Kamenica, kao i da je obezbedila računarsku i TV opremu deci iz osnovne škole u selu Lešak u opštini Leposavić.

Đaci sa Kosova i Metohije bili su smešteni u hotelu Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“ gde na raspolaganju imali zatvorene bazene, restoran i druge sadržaje, a za njih je pripremljen raznovrstan kulturno-zabavni program. Tokom tri dana boravka u Vrbasu, obišli su fruškogorske manastire i Suboticu, a u Domu kulture u Bačkom Dobrom Polju za njih je bila organizovana predstava za decu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena