Yunet
 

Društvo

Grad Pančevo nastavlja da podržava mlade talente

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. april 2024. • 11:07 •

Grad Pančevo nastavlja da podržava mlade talente


Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je ugostio Dušana Mladenovića, učenika IV razreda Gimnazije „Uroš Predić“ i istaknutog polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo koji će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom takmičenju mladih istraživača u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka u Indoneziji. Sastanku su prisustvovali i mr Tatjana Božić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje, Zorica Pomar direktor Gimnazije„Uroš Predić“, drDragoljubCucić, rukovodilacRegionalnicentarzatalente„MihajloPupin“Pančevo, kao bi se dogovorili o finansijskoj podršci i obezbeđivanju sredstava za Dušanov put, jer će na Baliju, kao član reprezentacije, predstavljati Srbiju u oblasti istorije.
„Grad Pančevo će uvek, kao i do sada uvek podržavati i nagraditi mlade, vredne, talentovane ljude. Veliko mi je zadovoljstvo što će se naš grad na ovakav način promovisati i izvan granica Republike Srbije. Obezbedili smo sredstva za našeg predstavnika u reprezentaciji, koji će dostojanstveno i sa ponosom predstavljatii Pančevo i Srbiju,na jedinom Međunarodnomt akmičenju mladih istraživača koje obuhvata i oblast istorije.Podržavajući naše predstavnike na raznim takmičenjima van granica naše zemlje, predstavljamo bogatstvo naše istorijei kulture širom sveta.Mladi ljudi predstavljaju stub svakog društva, zato i ulažemo u obrazovanje, a kada tome dodamo i njihove uspehe, sasvim sam siguran da nas uz njih čeka lepa budućnost“, rekao je gradonačelnik Stevanović i poželeo Dušanu sreću na predstojećem takmičenju.
Međunarodno takmičenje mladih istraživača u istraživačkim radovima u oblast idruštvenih nauka će biti održano od 27. avgustado 31. avgusta 2024. godine na Baliju. Ovogodišnja istraživačka tema koju će Dušana Mladenovića predstaviti u Indoneziji nosi naslov „Političke prilike u Pančevu za vreme Slobodana Miloševića od 1989. do 2000. godine“.
Polaznici Grupe za istoriju Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, pod mentorstvom Nikole Koneskog, u prethodnim godinama su na ovom takmičenju imali odlične rezultate,Dobrica Banković je prošle godine osvojio bronzanu medalju, a Stefan Ilić i Zorana Tripković srebrnu 2022. godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena