Yunet
 

Sport

Rukometni klub Jabuka ove godine igra sezonu iz snova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. maj 2024. • 14:35 •

Rukometni klub Jabuka ove godine igra sezonu iz snova

Rukometni klub Jabuka ove sezone beleži istorijske rezultate, koji nisu mogli da prođu nezapaženo. Klub koji je u ovu sezonu ušao sa ciljem da opstane u Prvoj ligi Vojvodine trenutno zauzima visoko drugo mesto na tabeli, odmah iza lidera Potisja, koji ove godine još uvek ne zna za poraz.

Rukometni klub Jabuka ove godine igra sezonu iz snova. Pred sam start sezone, glavni cilj rukovodstva kluba bio je izboriti opstanak u Prvoj ligi Vojvodine, te sa pojačanim sastavom naredne sezone napraviti rezultatski iskorak. Međutim, da se naporan rad i posvećenost uvek isplate, govori ovosezonska tabela, na kojoj RK Jabuka, mimo svih očekivanja, zauzima neverovatno drugo mesto. Trener rukometnog kluba Jabuka Danijel Brzevski ističe da su isključivo igrači svojim zalaganjem na terenu doprineli tome da rezultati ove godine budu iznad svih očekivanja.

„I više nego uspešna ova sezona, mogu da kažem. S obzirom da sam ja tu tek nešto više od godinu dana, mislim da ima dosta napretka, a takođe ima još puno prostora za dalje napredovanje. Nadamo se da će u nekom narednom periodu biti prilike da se napadne to prvo mesto i dugo očekivani viši rang takmičenja“, kaže Brzevski.

Ono po čemu je rukometni klub Jabuka jedinstven je činjenica da se rukovodstvo kluba oslanja isključivo na svoje igrače, odnosno na dugogodišnje članove ekipe koji mahom dolaze iz ovog sela, kao i na svoj omladinski pogon, kaže Danijel Brzevski.

„Relativno smo mlada ekipa, igra dosta mladih momaka koji sada imaju po 18-19 godina, uz dodatak omladinskog pogona i igrača koji imaju po 15-16 godina. Jabuka je poznata po tome da svake godine ima svoje igrače, iz svoje škole rukometa, i tako ćemo raditi i u budućnosti. Za sada imamo dobru grupu igrača, radi se lepo, dolaze redovno, i nadamo se plasmanu u viši rang takmičenja“, ističe Brzevski.

Jedan od najboljih igrača, i sigurno predvodnik ovog mladog tima, Stefan Stanić, kaže da je rukomet porodična tradicija i ljubav koju je nasledio od oca koji je takođe bio rukometaš.

„Treniram rukomet 8 godina. Odlučio sam se za rukomet zato što su otac i deda takođe bili u ovom sportu, i za mene je pravo rešenje bilo da nastavim tradiciju. Od dede sam i dosta naučio jer je bio trener, i tako je i došlo do toga da i ja postanem rukometaš“, kaže Stanić.

Mlada ekipa puna energije i entuzijazma, sa nekoliko starijih predvodnika, a uz punu podršku stučnog štaba i uprave kluba, velikim koracima korača ka svom glavnom cilju, učešću u Prvoj rukometnoj ligi Srbije. Nagoveštaj da na takav scenario nećemo dugo čekati, dokazuje način na koji se u ovom klubu radi sa mladim igračima, kao i vreme koje se ulaže u njih.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena