Yunet
 

Društvo

Manifestacija “Uskršnja čarolija” u Kovinu okupila veliki broj dece i roditelja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. april 2024. • 16:15 •

Manifestacija “Uskršnja čarolija” u Kovinu okupila veliki broj dece i roditelja

Uoči predstojećih praznika, Turistička organizacija opštine Kovin organizovala je manifestaciju “Uskršnja čarolija” tokom koje su mališani iz dve predškolske ustanove, zajedno sa svojim vaspitačicama i roditeljima, uživali u raznim aktivnostima koje su za njih pripremile brojne institucije iz opštine Kovin.

Ispred prostorija Turističke organizacije Kovin održana je jedinstvena manifestacija “Uskršnja čarolija”. Mališani iz predškolskih ustanova su sa osmehom na licu farbali jaja i družili se sa omiljenim uskršnjim Zekom.

Prema rečima Divne Kirilov, organizatora za razvoj i promociju turističkih proizvoda Turističke organizacije opštine Kovin, ovaj događaj organizovan je zahvaljući dobroj saradnji više institucija iz ove opštine.

„Ovogodišnji učesnici su deca PU “Naša radost”, korisnici dnevnog boravka “Lasta”, žene iz Udruženja “Varoška” iz Skorenovca, i “Malo veliko i hrabro srce” iz Malog Bavaništa u sklopu posluženja, da se deca posle malo zaslade. Pomogli su tu i Udruženje preduzetnika i još mnogi. Ova jaja koju deca u parovima ukrašavaju će se ocenjivati, biće žiri koji će izabrati šest najlepših jaja i za ta jaja će se glasati na Fejsbuk stranici Turističke organizacije opštine Kovin. Građani će lajkom glasati za najlepše jaje, a najlepša tri jaja će dobiti posebne nagrade u vidu knjiga za njihov uzrast“, rekla je Divna Kirilov, organizator za razvoj i promociju turističkih proizvoda Turističke organizacije opštine Kovin.

Zanimljiva dekoracija pod imenom “Uskršnji kutak”, postavljena ispred prostorija ove organizacije, pobrala je simpatije svih Kovinaca.

„Građani veoma pozitivno reaguju, vidimo da je tokom vikenda bilo dosta fotografisanja i deca su se radovala“, dodala je Divna Kirilov.

Dubravka Toman, v.d. direktora PU “Naša radost” u Kovinu, istakla je da je ova ustanova sa radošću prihvatila poziv za učešće na ovoj manifestaciji. Njeni polaznici ukrasili su uskršnja jaja na najrazličitije načine.

„Ima tu tempera, ima stikera, voštanih boja, sve smo pustili da bude po mašti i volji naših predšolaca i malo starijih drugara“, rekla je Dubravka Toman, v.d. direktora PU “Naša radost” – Kovin.

Vredne članice iz Udruženja žena “Varočka” iz Skorenovca su spremile raznovrsne domaće kolače kako bi se deca, nakon ukrašavanja jaja, zasladila.

„To smo sad spremili za decu, za Uskrs, da se lepo provedu. Deca najviše vole medenjake, ovo sa zekama, to im je najinteresantnije“, Ilona Žak, članica udruženja žena “Varočka” – Skorenovac.

Turistička organizacija opštine Kovin osnovana je 2007. godine radi vršenja poslova promocije, unapređenja i razvoja turizma, organizacije i realizacije turističke, informativne i promotivne delatnosti u oblasti rekreacije i zdravog života na teritoriji opštine Kovin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena