Yunet
 

Društvo

Zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS Mašinska škola Pančevo kupila 15 kompjutera

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. april 2024. • 16:20 •

Zahvaljujući sredstvima Kompanije NIS Mašinska škola Pančevo kupila 15 kompjutera

Mašinska škola Pančevo konkurisala je prošle godine kod Kompanije NIS i odobrena su sredstva za kupovinu nove računaraske opreme . Vrednost konkursa je milion i 250 hiljada dinara, a kupljeni su novi savremeni kompjuteri koje će učenici iz nekoliko obrazovnih profila koristiti u nastavi.

Mašinska škola Pančevo ima dugogodišnju saradnju sa Kompanijom NIS. Prošle godine konkurisali su u okviru programa „Zajednici zajedno“, koji se već više od jedne decenije sprovodi i u našem gradu i dobili su sredstva za kupovinu nove računarske opreme. Novi kompjuteri su nalaze u uređenim kabinetu koji koristi više učenika iz različitih smerova.

„Mi smo dobili sredstva za opremanje jednog računarskog kabineta koji nam znači za obrazovne profile tehničar mehatronike, mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje, mašinskog tehničara za upravljanje CNC mašinama, obrazovanje i kvalitet same nastave smo podigli na značajniji nivo“, rekao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Kupljeni su novi savremeni kompjuteri koji će u potpunosti moći da odogovre na sve zahteve nastave koja se realizuje u Mašinskoj školi Pančevo.

„To su savremeni kompjuteri, nove generacije i da su svi programi koji su instalirani vezani za obrazovne profile i predmete koji su u okviru tih profila . Omogućavaju da rade, imaće kvalitetnije rad i na 3 d štampačima i mašinama“, dodao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo

Mašinska škola Pančevo već dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa Kompanijom NIS, koja se realizuje i van sam škole. Nenad Dojčinović veruje da će saradnja biti nastavjen i u budućnosti.

„Kao što znate mi svake godine sarađujemo sa Kompenijom NIS, tako i oko implementacije posete učenika samoj kompaniji da bi se videlo kako radi sistem, a i ove godine planiramo tu saradnju“, kaže Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Vrednost računarske opreme koja je kupljena za potreba Mašinske škole a za šta je sredstva obezbedila Kompanija NIS je milion i 250 hiljada dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena