Yunet
 

Društvo

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” je spremna za upis budućih srednjoškolaca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. maj 2024. • 11:39 •

Elektrotehnička škola „Nikola Tesla” je spremna za upis budućih srednjoškolaca

U Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” u Pančevu sve je spremno za upis budućih srednjoškolaca. Ove godine na obrazovnim profilima ove škole ima ukupno 196 mesta, a osmaci se o svim detaljima vezanim za upis na željeni smer mogu informisati putem sajta.

Bliži se kraj školske godine za učenike osmog razreda. Dok su neki od njih uveliko spremni za polaganje prijemnog ispita, drugi osećaju veliku tremu povodom predstojećeg perioda, preispitujući svoje odluke. U Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla” ove godine dostupno je sedam obrazovnih profila od kojih jedan traje tri godine.

  • Radi se o traženim smerovima koje prate inovacije što se tiče nauke i tehnologije, Ove godine moguće je upisati smerove: tehničar informacionih tehnologija, tehničar telekomunikacionih tehnologija, administrator računarskih mreža, tehničar multimedija, elektrotehničar energetike, elektrotehničar procesnog upravljanja, to su četvorogodišnji stepeni. Imamo i jedan trogodišnji smer, serviser za tehničke i rashladne uređaje. Na našim obrazovnim profilima imamo 28 mesta za učenike, na njima je samo da uče i polože prijemni kako treba, a naše je da ih naučimo, rekao je Đorđević, nastavnik stručnih predmeta.

O aktivnostima ove škole budući srednjoškolci se mogu informisati na tradicionalne i moderne načine.Sam upis je planiran početkom jula meseca, tačnije na sajtu škole stoji da je to prvi i drugi jul, međutim i dalje su mogući upisi putem onlajn platforme. Što se tiče Instagram profila, želeli smo da novim generacijama izađemo u susret kako bi i na taj način ispratili dešavanja u školi. Budite otvoreni da nam se obratite, škola i osoblje su tu za sva vaša pitanja, dođite, rado ćemo vas dočekati, rekla je Dejana Kiš, nastavnik stručnih predmeta.

Zahvaljujući podršci i razumevanju nastavnika, učenici ove škole ostvaruju uspehe u različitim poljima interesovanja.

  • Treniram odbojku u OK “Borac” i zajedno sa školskom sekcijom odbojkaša osvojili smo treće mesto na Okružnom takmičenju.
  • Bavim se takmičenjima iz fizike, kako u okviru škole tako i pri RCT “Mihajlo Pupin”.
  • Ove godine sam bio treći na Republičkom takmičenju “Književna olimpijada”. Prošle godine sam osvojio drugo mesto. Spremam se za Regionalno takmičenje iz Osnova elektrotehnike i bavim se veslanjem u slobodno vreme.
  • Učestvovao sam u Petnici ove godine, imao sam odlične uspehe na Okružnom takmičenju iz fizike i prošao sam na Republičko.
  • U slobodno vreme se bavim glumom, imam odlične uspehe iz fizike, trenutno spremam predstavu i, pored svega, radim u Maksiju.

Sestre Tina i Ana Gujan, učenice treće godine smera procesno upravljanje, preporučile su ovu školu deci koja vole moderne tehnologije.

  • Suepr nam je u ovoj školi, profesori se angažuju oko nastave i pomažu nam, preporučujem deci koju interesuje elektronika i mediji da upišu ovu školu.

Polaganje prijemnih ispita biće organizovano u srednjim školama od 10. do 19. maja, a učenici će svoje rezultate moći da vide na portalu Moja srednja škola.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena