Yunet
 

Sport

Velika pobeda Železničara protiv Voždovca

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. maj 2024. • 20:57 •

Velika pobeda Železničara protiv Voždovca

Voždovac – Železničar 2:3 (1:3)

Stadion: Voždovca. Gledalaca: 300. Sudija: M.Ilić. Strelci: Flemings u 35 i 77. minutu za Voždovac, Knežević u 13, Mitrović (ag) u 41, Hajdin u 45. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Đuričić, Krpić (Voždovac) Knežević, Purtić (Železničar)
VOŽDOVAC: Gudžulić, Đuričić, Savić, Đurđević, Vilca /66.Vilica/, Matić, Krpić /84. Antonijević/, Mitrović /64.Miletić/, Flemings, Nešković, Teodorović /64.Petrović/
ŽELEZNIČAR: Mijatović, Lakićević, Obradović, Stanković, Hajdin, Purtić, Đorđević, Romanić, Knežević, Grgić, Pavlov /84. S.Jovanović/.
Raspucani Železničar slavio je protiv Voždovca u veoma važnoj utakmici 34. kola doigravanja. Dobre igre tima iz Pančeva jednom su morale da se pretvore u pobede, a pod vođstvom iskusnog trenera Tomislava Sivića konačno se to i ostvarilo, a upisana su i tri boda. Na kraju Voždovac – Železničar 1:3.
Bilo je jasno da ekipa iz Pančeva, ima igru, hrabrost i sve što je potrebno za trijumf na „krovu“. Postavio je Sivić odličnu taktiku, koja je urodila plodom već u 13. minutu utakmice. Pavlov je vrlo dobro glavom prebacio loptu u prostor do Kneževića, koji je istrčao sam pred golmana domaćih i smestio loptu u donji levi ugao za – 0:1.
Vrlo brzo moglo je da bude i 2:0 za tim iz Pančeva, ali je odlične prilike prvo u 18. pa potom i u 22. minutu promašio Dario Grgić, a zatim i Lazar Romanić.
Neopreznost odbrane Železničara u 35. minutu kaznio je Flemings za izjednačenje, međutim nisu se predavali izabranici Tomislava Sivića.
Već u 41. minutu naterali su na grešku Pančevci domaći tim. Hajdin je odlično centrirao sa leve strane, lopta je preletela šesnaesterac Voždovca i stigla do Romanića. Snažno je šutirao krilni napadač Železničara, lopta je u nogu pogodila Mitrovića na dva metra i završila u mreži – 1:2.
Kad se očekivao kraj prvog poluvremena, Železničar je stigao i do trećeg gola. Opet je u glavnoj ulozi bio jedan od najboljih igrača Pančevaca Stefan Hajdin.
Romanić je lepo vratio loptu skoro sa gol-aut linije u srce šesnaesterca, tamo je bio Hajdin, koji je preciznim šutem sa desetak metara poslao loptu u mrežu domaćih za – 1:3.
Nastavak utakmice doneo je nekoliko dobrih prilika za Železničar, ipak dobre šanse nisu iskoristili Hajdin i saigrači, što je na kraju u 77. minutu kaznio Flemings.
Purtić je zatim odlično šutirao sa distance u 83. minutu, lopta je išla pod prečku, ali je dobro intervenisao golman Voždovca.
U narednom kolu Železničar na domaćem terenu u Pančevu dočekuje Radnik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena