Yunet
 

Turizam

Banatski Brestovac: Bogat dvonedeljni program uoči praznika

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. april 2024. • 16:58 •

Banatski Brestovac: Bogat dvonedeljni program uoči praznika

Uoči predstojećih praznika, Dom kulture „4.oktobar“ iz Banatskog Brestovca pripremio je raznovrsan dvonedeljni program. Nakon održane dečije predstave, sledeća aktivnost je kreativna radionica „Uskršnja čarolija“.

Dom kulture „4. Oktobar“ iz Banatskog Brestovca godinama predano radi na organizovanju različitih događaja s ciljem što većeg uključivanja meštana svih uzrasta u različite radionice i kurseve.

Uoči predstojećih praznika, ova ustanova organizovala je zanimljive aktivnosti za najmlađe, otkrila je Milica Pešić, v.d. direktora Doma kulture.

Pored prazničnih radionica, u prostorijama ove ustanove održavaju se i časovi folklora za sve uzraste u saradnji sa kulturno-umetničkim društvom „Neolit“ iz Starčeva.

Nevenka Đurić, urednica programa Doma kulture, otkriva da su decenijama unazad najposećeniji događaji u ovom selu izložbe umetničkih fotografija koje se organizuju u saradnji sa kino foto klubom „Ponjavica“.

Banatski Brestovac je 2017. godine obeležio tri veka postojanja. Ovo selo je jedno od najmlađih naselja u Banatu, a poznato je kao mesto vrednih ratara i pre svega povrtara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena