Yunet
 

Turizam

Svake godine Internacionalna karnevalska povorka prodefiluje centrom Bele Crkve

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. maj 2024. • 08:25 •

Svake godine Internacionalna karnevalska povorka prodefiluje centrom Bele Crkve

Svake godine, Internacionalna karnevalska povorka prodefiluje centrom Bele Crkve, prikazujući maštovite eksponate i zanimljive kostime koji iznova oduševe publiku i ostave je bez daha. Među mnogobrojnim učesnicima ističe se i Karnevalska grupa OŠ “Žarko Zrenjanin” koja već 25 godina čini neizostavan deo Belocrkvanskog karnevala.

Jedinstvenom koreografijom, originalnim kostimima i bezvremenskom porukom Karnevalska grupa OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Bele Crkve godinama unazad predstavlja važan deo Međunarodne karnevalske povorke na Belocrkvanskom karnevalu. Na svom početku, grupa se predstavljala impozantnim eksponatima koje je, tokom vremena, zamenila jedinstvenim kostimima.

Karnevalska grupa broji petnaestak članova, i nas tri koje vodimo. Kako su karnevali počeli da uvode model korišćenja kostima, mnogo se lakše organizuju putovanja i odlasci u druge gradove. Mi već deset godina putujemo sa našom karnevalskom grupom.

Deca iz ove karnevalske grupe ne samo da sama osmišljavaju kostime, već to čine sa velikom maštovitošću.Sve zajedno smišljamo kako će to da izgleda, jedna od nas crta i onda nosimo kod krojačice i zajedno pravimo kostime. Ponekad pravimo u školi, a ponekad idemo jedna kod druge i u kućnoj varijanti stvaramo.

Na mnogobrojnim putovanjima članovi karnevalske grupe predstavljaju svoju školu i grad, ali stiču i neprocenjiva životna iskustva.Kada dođemo tamo, nakon što završimo sa nastupom družimo se, upoznajemo se jedni sa drugima i istražujemo nova mesta. To je nama odmor od škole, veoma smo zahvalni jer imamo priliku da putujemo, danas mnoga deca to ne mogu. Samim tim, sva ta iskustva koja steknemo iskoristimo u narednim karnevalima.

Princip “Zajedno smo jači” predstavlja vrednost koju članovi karnevalske grupe slede jer, kako ističu, svaki njihov uspeh povezan je sa željom da rade kao tim.N ije teško ako svi zajedno radimo i sarađujemo. Sviđa mi se najviše zato što radimo u grupi, uvek je zabavno i lepa je atmosfera.

Karnevalska grupa OŠ “Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi postoji punih 25 godina, od kako je obnovljen Karneval cveća, odnosno Belocrkvanski karneval. Ova grupa predstavlja svoja umeća na karnevalima širom zemlje i regiona.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena