Yunet
 

Društvo

Bačka Palanka dobila 162,9 miliona za uređenje centralne pešačke zone

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 15. februar 2024. • 00:00 •

Bačka Palanka dobila 162,9 miliona za uređenje centralne pešačke zone

Opština Bačka Palanka dobila je 162,9 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja APV za nastavak radova na uređenju centralne pešačke zone. U pitanju je druga faza radova, koji su počeli u decembru prošle godine. Uređuju se ulice Kralja Petra Prvog, Jugoslovenske armije, Trg bratstva i jedinstva, zatim pešačke površine i parking prostor ispred „TC Elit“ i trg ispred Erste banke u ulici Kralja Petra Prvog i u ulici Đure Jakšića, i ulica Akademika Milana Kurepe.

Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić i zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Mita Lačanski. Lačanski je nakon potpisivanja ugovora istakao da je u pitanju prva sanacija centralne pešačke zone od njene izgradnje. On je naglasio da uređenje centra ima svoju estetsku, ali i ekonomsku komponentu.

– Pored unapređenja ambijentalne celine centra Bačke Palanke, sređivanje pešačkih površina i parking prostora doprineće razvoju lokalne privrede i većem kvalitetu života stanovnika naše opštine – rekao je Lačanski.

Ukupna vrednost radova je 324,9 miliona dinara, a ceo projekat se finansira preko Uprave za kapitalna ulaganja APV, koja je i prošle godine odobrila sumu od 162 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 240 kalendarskih dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena