Yunet
 

Društvo

Svetski dan Crvenog krsta: „Sačuvajmo humanost”

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 8. maj 2024. • 00:00 •

Svetski dan Crvenog krsta: „Sačuvajmo humanost”

Širom sveta, nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, kao sastavni delovi Međunarodnog Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pomažu milionima ljudi. Nacionalna društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca nastoje da odgovore na potrebe ljudi u nevolji, na potrebe svoje zajednice. Naše nacionalno društvo, Crveni krst Srbije, nastalo 1876. godine, jedno je od najstarijih nacionalnih društava u svetu, koje je posebno cenjeno po svojoj programskoj razvijenosti i značajnoj volonterskoj bazi.

Međunarodni dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca se obeležava 8. maja, na rođendan Anri Dinana, osnivača Crvenog krsta.

Crveni krst u Bačkoj Palanci svojim aktivnostima svakodnevno doprinosi razvoju humanosti, solidarnosi i empatije među članovima naše zajednice.

Koliko je ova ustanova doprinela razvoju humanosti u našoj lokalnoj sredini potvrđuje svaka uspešna akcija ddk koja se održava kako u gradu, tako i u neseljenim mestima naše opštine.

Dugogodišnji rad i doprinos u promovisanju humanosti i solidarnosti ove godine obeležen je Svečanom akademijom koja je upriličena povodom stogodišnjice postojanja Crvenog krsta Bačka Palanka.

Najznačaniji rezultat rada Crvenog krsta Bačka Palanka ipak se ogleda u prikupljanju krvi, dragocene tečnosti koja je spasila živote mnogih . Zahvaljujući našim humanim sugrađanima, opština Bačka Palanka je glavni grad humanosti već 17 godina.

 

Foto: Crveni krst Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena