instagram
 
instagram

Društvo

Maturska akcija prikupljanja krvi u SSŠ „4. juli“

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 8. maj 2023. • 13:08 •

Maturska akcija prikupljanja krvi u SSŠ „4. juli“ Foto: TV Bačka

Maturanti Srednje stručne škole "4. juli", kao i zaposleni ove obrazovno-vaspitne ustanove odazvali su se u velikom broju akciji dobrovoljnog davanja krvi. U ovu školu organizatori akcije, Crveni krst Vrbasa i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, pozvali su i druge humane građane. Rezultat je da je na ovoj akciji prikupljeno gotovo šezdeset jedinica krvi. Crveni krst kontinuirano radi na promociji davalaštva, a u fokusu su često mladi.

Još jedan vid promocije davalaštva jeste i konkurs na temu ove humane aktivnosti koju Crveni krst raspisuje za najmlađe sugrađene, one koji zbog uzrsta još ne mogu da daju krv. Starosni uslov za davanje krvi je navršenih osamnaest godina, a to je i najbolji period da se počne sa davanjem što su mladi ljudi iz Srednje stručne škole “4. juli” i pokazali. Tu priliku imaće i drugi vrbaski srednjoškolci.

Krv se svakog radnog dana može dati i u prostorijama Zavoda za transfuziju u Novom Sadu. Osobe muškog pola mogu se odazvati akcijama na svaka tri, a osobe ženskog pola na svaka četiri meseca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena