Yunet
 

Sport

Međunarodni fudbalski turnir za igrače do 16 godina okuplja timove iz regiona u Kikindi

TV Kikinda • Redakcija TV Kikinda • 29. april 2024. •

Međunarodni fudbalski turnir za igrače do 16 godina okuplja timove iz regiona u Kikindi

Na Gradskom stadionu, stadionu u Ruskom i Banatskom Velikom Selu, talenti iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije pokazuju svoje veštine u nadanju da osvoje drugi ,, Kikinda kup”. Osim sportskog nadmetanja, turnir koja je okupio 12 ekipa pruža priliku za stvaranje novih prijateljstava i razmenu iskustava među mladim sportistima.

Anđelo Stevanović iz FK “Partizan” izjavio je:

-,, Veoma smo zadovoljni kako je turnir organizovan, uključujući smeštaj, terene i gostoprimstvo domaćina. Takođe, zadovoljni smo odličnim startom takmičenja, gde smo ostvarili ubedljivu pobedu protiv jednog od domaćinskih timova, ‘Kozare’ iz Velikog Sela.

Borivoj Filipović, trener generacije 2008. u FK “Vojvodina”, izrazio je svoje impresije: “Već drugu godinu za redom prisustvujemo ovom turniru. Želim posebno da pohvalim kako je sve organizovano i da izrazim svoje divljenje prema sportskoj infrastrukturi u Ruskom Selu, koja je na nivou koji bi mogao da parira čak i Superligaškim klubovima.”

-,, Izuzetno smo srećni što ove godine brojimo četiri tima više nego prošle godine. Zahvalni smo lokalnoj vlasti koja je prepoznala važnost ovog takmičenja za naš grad i okolna sela, te njegov doprinos promociji fudbala i sporta generalno,” nadovezao se Milan Stanković, koordinator ,,Kikinda Kupa”.

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je jedan od glavnih ciljeva promovisanje pravih vrednosti kroz sport, ocenjivanje sposobnosti takmičara i pružanje prilike svakom klubu da proceni svoje mesto u okviru takmičarskih rangova, kao i da shvati koliko napora je potrebno uložiti kako bi se dostigla vrhunska forma. “U Kikindi se intenzivno radi na razvoju svih sportova i na podsticanju mladih da se aktivno bave sportskim aktivnostima,” naglasio je Lukač.

Na turniru učestvuje OFK ,,Kikinda”, ,,Kozara” iz Banatskog Velikog Sela, beogradski klubovi ,,Crvena zvezda” i ,,Partizan”, ,,Radnički” iz Zrenjanina, ,,Vojvodina” iz Novog Sada, ,,TSC” iz Bačke Topole, ,,Brinje” iz Slovenije, ,,Arad” iz Rumunije, ,,Pečuj” iz Mađarske, ,,Osijek” iz Hrvatske i aktuelni šampion turnira ,,Makedonija Đorče Petrov”. Utakmica za bronzu održaće se na Gradskom stadionu sutra sa početkom u 16h, a finale će uslediti nakon toga.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena