Yunet
 

Sport

Počelo odbrojavanje do 44. izdanja “Somborskog polumaratona”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 2. maj 2024. • 00:00 •

Počelo odbrojavanje do 44. izdanja “Somborskog polumaratona”

Manje od mesec dana je ostalo do 44. izdanja “Somborskog polumaratona” najstarije ulične trke u Srbiji i, trenutno najmasovnijeg sportskog događaja u gradu Somboru.

Po rečima organizatora ARK “Somaraton” po dosadašnjim prijavama, očekuje se više od hiljadu trkača. Pored trkača I najboljih dugoprugaša iz Srbije najavljeni su trkači iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Grčke, SAD, Jermenije i Nemačke. Naravno biće tu prvak Srbije u maratonu naš komšija iz Apatina Đuro Borbelja, zatim Thunde Szabo iz Mađarske učesnica maratonske trke na Olimpijskim igrama u Rio De Ženeiru 2016. godine I mnogi drugi druge elitni trkači.

19. maja će se centralnim ulicama Sombora će se trčati polumaratonska trka „Gomex 21K”‘, zatim trka na 14 kilometara, pa trka na sedam kilometara kao i „MerkurXtip” nordijsko hodanje na 7 kilometara. Takođe i ove godine uvertira u glavne trke biće besplatne ‘‘Via Gusto‘‘ dečije trke pužića za naše najmlađe sugrađane – saopštio je ARK “Somaraton”.

Podsetimo da je “Somborski polumaraton” od 2022. godine trka sa sertifikovanom i izmerenom stazom odobrenom od strane Svetske Atletike (World athletics International mesurement certificate), a da je prošle godine proglašen za drugu najbolju trku u Srbiji pa za treću u kategoriji promotivna kampanja sportskog događaja u okviru „Peloton Awards”. 44. Somborski polumaraton održava se pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a trku su podržali i Pokrajinski Seretarijat za sport i omladinu, veliki broj institucija, javnih preduzeća, ali privatnih kompanija i pojedinaca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena