Yunet
 

Društvo

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležen u Sremskoj Mitrovici

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 28. februar 2024. • 13:31 •

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležen u Sremskoj Mitrovici

Tribinom, posvećenom prevenciji i borbi protiv vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici obeležen je “Dan ružičastih majica” – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovaj važan dan širom sveta obeležava se poslednje srede u februaru, a u cilju borbe protiv vršnjačkog nasilja među učenicima, u Sremskoj Mitrovici tribinu su organizovali Gradskа upravа za obrazovanje,, Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, Školska uprava Novi Sad i Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Organizatori su poručili da je vršnjačko nasilje tema od velikog značaja i da je ovakva vrsta edukacije veoma važna, jer se na taj radi na podizanju svesti među školskom decom, roditeljima i nastavnicima. U prevenciji je ključ, a upravo razgovorom na tu temu, može se u velikoj meri doprineti stvaranju sigurnijeg i podržavajućeg okruženja za sve učenike.

“Dan ružičastih majica” – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici obeležen je četvrtu godinu za redom, a iz Gradske uprave za obrazovanje poručuju da će ovom važnom temom nastaviti da se bave i u narednom periodu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena