Yunet
 

Sport

Održana „Olimpijada za tate”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 24. april 2024. • 10:10 •

Održana „Olimpijada za tate”

Manifestacija „Olimpijada za tate“ održana je održana je na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Organizator je Predškolska ustanova „Stonogica“, koja je ovom manifestacijom obeležila 22. april – Dan planete zemlje.

“Olimpijada za tate” održava se više od deset godina, a ove godine učešće je uzelo oko 30 tata, као i jedan deda.

Prema rečima Vesne Stanimirović direktoke „Stonogice, cilj je uključivanje očeva u život i rad dece u vrtiću, ali i širenje svesti o značaju i očuvanju životne sredine. Pored takmičarskog, „Olimpijada za tate“ imala je ekološki i humanitarni karakter. Tokom nadmetanja prikupljana su novčana sredstva koja će jednim delom biti usmerena na ozelenjavanje stadiona, a delom na pomoc socijalno ugroženim porodicama.

Proslavljeni atletičar, bacač koplja, Vedran Samac, koji godinama unazad pruža podršku i učestvuje u organizaciji „Olimpijade za tate“, ovom prilikom je istakao da je ova manifestacija još jedan dobar vid promocije sporta među najmlađima i da se nada da će istih ili sličnih biti puno više u narednom periodu.

Učesnici su imali priiku da se takmiče u dve discipline – skoku u dalj i bacanju kugle, a manifestaciju je ove godine podržala i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena