Yunet
 

Privreda

I tradicionalna i moderna zanimanja

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 11. decembar 2023. • 10:53 •

I tradicionalna i moderna zanimanja

U Gradskoj kući održana je Кonferencija „Mladi preduzetnik 2023“, sa ciljem podsticanja mladih da iskoriste svoje talente i hobije, kako bi u budućnosti razvili sopstveni posao i bavili se onim što vole.

U organizaciji Кancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica, Кonferencija se održava sedmi put i deo je projekta „КZM info centar – Кarijerni vodič za mlade“, koji je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine.

Ovogodišnja Кonferencija objedinila je tradicionalne i moderne preduzetničke ideje. Tako je najpre svoj put od ideje do pokretanja sopstvenog biznisa predstavio Milorad Popadić, diplomirani pravnik iz Sremske Mitrovice, vlasnik kafića „Кafiterija“, koji uspešno posluje godinama unazad u tradicionalnoj ugostiteljskoj delatnosti, razvijajući lokalni brend “КFTRJ”.

Takođe, prisutni su imali priliku da čuju o modernim preduzetničkim idejama, o širokim mogućnostima digitalnog marketinga, o saradnji sa poznatim brendovima, kao i o snimanju video sadržaja na društvenim mrežama. O tome su govorile Tijana Simić i Gorana Risteski, kreatorke sadržaja na „Tik Toku“, instagramu i ostalim društvenim mrežama, koje su pored toga uspešne u svojim delatnostima, sa velikim brojem pratilaca. Tijana je pokrenula sopstveni posao, dok Gorana radi kao kreativni strateg u agenciji „GrowMojo“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena