Yunet
 

Društvo

Mitrovački Romi proslavljaju Đurđevdan

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 6. maj 2024. • 09:53 •

Mitrovački Romi proslavljaju Đurđevdan

U sremskomitrovačkom naselju Jalija đurđevdansko jutro započelo je veselo, uz trubače. Okićeni cvećem, uz igru i pesmu, mitrovački Romi ispraćeni su do gradske plaže, kako bi tradicionalnim kupanjem u reci Savi, prizvali zdravu i uspešnu godinu.

Ovo naselje u kome žive pretežno Romi, posetio je i nosilac liste „Aleksandar Vučić Sremska Mitrovica sutra“ Branislav Nedimović sa svojim saradnicima, koji je tom prilikom izjavio da danas nije dan za politiku i poželeo je srećnu slavu svima koji slave Đurđevdan.

“Danas nije dan za politiku, danas je dan kad svima koji slave Uskrs i svima koji slave Đurđevdan želim da čestitam ovaj praznik. Ja sam odrastao i sa Dževadom i sa Suadom i sa Tajkom, igrao se sa njima. Mi se dugo godina znamo, a da ne pričam o Redži, Redža je institucija ovde. Danas smo zajedno ovde i na plaži, bili smo u njihovom naselju, danas su ukrštene zastave srpske i romske zajednice i zadovoljstvo je biti sa njima. Ovi ljudi su dobri ljudi, uvek odani Mitrovici, odani Srbiji, a naš posao je samo da gledamo i slušamo njih i da kad prođu dani veselja da počnemo zajedno da radimo”, rekao je Nedimović”.

Naši sugrađani Romi svoju slavu proslavljaju zahvalni i uz skromne želje.

“Mi smo najbogatiji ljudi, svi ovde imamo petoro šestoro dece i svi smo složni. Ja čestitam svima Đurđevdan i neka svi budu živi i zdravi”, rekao je Redžep Alimanović i dodao da se posebno zahvaljuje Branislavu Nedimoviću, koga kako kaže, smatra svojim.

“Ja i Nedimović se jako dugo, dugo poznajemo, još kad nije bio ministar. Još kad je živeo ovde u Pejtonu, mi smo bili dobri. Ovo je velika čast, kad ministar dođe, pa nama je to jako drago i lepo”, rekao je Alimanović.

Nakon kupanja, usledio je povrtak kućama i čekanje gostiju, uz piće, pečenje i kolače, kako red za slavu i nalaže. Svima koji slave Đurđevdan kolektiv Gradske M televizije želi srećnu slavu!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena