Yunet
 

Kultura

Promocija knjige „Neotkrivena zemlja”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 8. maj 2024. • 09:32 •

Promocija knjige „Neotkrivena zemlja”

Otkrivati neotkriveno je čest motiv koji pojedinca usmerava da traga, stvara, ispoljava se i kroz različite stvaralačke produkte komunicira sa drugima. Jedan od načina je i pisana reč. U pomenutom se već dugi niz godina uspešno potvrđuje naša sugrađanka Tatjana Milivojčević, čija su književna dela zastupljena u mnogim zbirkama i zapažena na brojnim konkursima u našoj zemlji i van nje.

Perspektivna i originalna, Tatjana stvara svetove i priče u kojima se prepliću fantazija i realnost, pa je time i putnica kroz hodnike vremena, svekolike prostore oslikane imaginativnošću, naracijom, simbolikom.

Putujući tako, obilazi različite gradove i zemlje, stiže do brojnih festivala u regionu. Jedan od njih je i Festival fantastične književnosti „Refestikon” („Refesticon”), koji se održava u Bijelom Polju u Crnoj Gori, a okuplja mnogobrojne evropske pisce. Međunarodna književna nagrada bronzani „REFESTICON Avatar” za neobjavljenu zbirku priča dodeljena joj je baš tu i pripala joj je odlukom međunarodnog žirija. Uz to, njene priče su emitovane i na Radiju Bijelo Polje.

Radost otkrivanja i stvaranja je uvek lepša kada se sa drugima deli. Barokna sala „Muzeja Srema” biće 10. maja mesto otkrivanja „Neotkrivene zemlje”, zbirke kratkih priča, ali i susreta svih koji su radoznali da sa autorkom i njenim gostima krenu na jedno fantastično putovanje u svet prožet: nizom različitih dešavanja, neobičnim predelima, traganjem za odgovorima na mnoga životna pitanja.

Putovanje počinje u 19 sati. Kroz njega će posetioce voditi Jelena Šuljmanac Milošević, moderator, a muzikom će ga pratiti Todora Stojinović, kantautorka. O knjizi će govoriti autorka i pomenuti međunarodni žiri, dok će svojom vrsnom interpretacijom odlomke oživeti glumac Aleksandar Krstajić.

Centar za kulturu „Sirmijumart”, organizator promocije, upućuje svima dobrodošlicu na ovo nezaboravno putovanje i druženje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena