Yunet
 

Društvo

Čestitke povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. april 2022. • 12:07 •

Čestitke povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru

Državni zvaničnici uputili su čestitke vernicima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Ana Brnabić čestitala Uskrs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.
"U izazovnim vremenima u kojima živimo, solidarnost, empatija, razumevanje i poštovanje su vrednosti koje posebno moramo da negujemo. Na Uskrs, najradosniji hrišćanski praznik, još snažnije se podsećamo tih vrednosti koji su temelji našeg društva", navedeno je u čestitki.

Dačić čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić čestitao je danas Uskrs vernicima koji praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
"Najsrdačnije čestitam Uskrs svima koji ga proslavljaju po gregorijanskom kalendaru. Želim vam blage i mirne praznične dane, ispunjene porodičnom toplinom i ljubavlju prema bližnjima", navodi se u Dačićevoj uskršnjoj čestitki.

Ministarka pravde čestitala Uskrs

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim građanima Republike Srbije, koji taj najveći hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.
“Srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik, koji simboliše trajnu pobedu života nad smrću. U vremenu prepunom brojnih izazova i iskušenja, koje pre svega potrebuje postojanje istinske Zajednice, želim vam dobro zdravlje, duhovni mir i radost. Srećan Uskrs!“, navodi se u čestitki ministarke pravde.


Maja Gojković čestitala Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas čestitku povodom nastupajućeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru.
"Svim građanima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke, uz želju da ga provedu u radosti i dobrom zdravlu. Slaveći Hristovo vaskrsnuće, neka ovaj veliki praznik podseti na hrišćanske vrline i osnaži vrednosti ljubavi, saosećanja i tolerancije. Neka dan koji je simbol spasenja bude motiv da se prašta i miri i putokaz ka izgradnji međusobnog poštovanja i razumevanja", navela je Gojković.

Vesić čestitao Uskrs: Beograd svedoči hrišćansko zajedništvo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je danas svim sugrađanima katoličke veroispovesti najveći hrišćanski praznik Uskrs.
"Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar u svojoj uskršnjoj poslanici lepo je definisao da tamo gde vlada zajedništvo, tamo cveta i nada, koja donosi nove mogućnosti. Beograd kao multikonfesionalni grad najbolje svedoci to hrišcansko zajedništvo", naveo je Vesić u čestitki.

Uskršnja čestitka Uprave za saradnju s crkvama

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Vladimir Roganović čestitao je Uskrs monsinjoru Stanislavu Hočevaru, poglavarima crkava Reformacije, biskupima i episkopima, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i vernicima, koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.
„U svetlu Hristovog uskrsnuća, vama, sveštenstvu, redovništvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji od srca čestitam najveći hrišćanski praznik. Bog, koji čitav ljudski rod i tvorevinu uvodi u neprolazni život, poučava nas i usmerava da se radosno i bezrezervno angažujemo u negovanju bratoljublja i istinske zajednice, koju nam je on poverio", navedeno je u čestitki Roganovića.

Branislav Nedimović čestitao Uskrs nadbiskupu Hočevaru

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović čestitao je danas Uskrs nadbiskupu Hočevaru i svima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
"Vaša svetosti, uvaženi nadbiskupe Hočevar, vernicima i sveštenstvu rimokatoličke veroispovesti želim srećan i blagosloven praznik Hristovog Uskrsnuća. Praznik pobede života nad smrću provedite u miru, zdravlju i veselju. Sloga, međusobno uvažavanje, solidarnost i ljubav među ljudima neka sve nas vode kroz ova izazovna vremena. Uz čestitke i želje za dobro zdravlje vama lično, želim srećan Uskrs", kazao je ministar Nedimović.

Branko Ružić: Važni bliskost, sloga i poštovanje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je danas Uskrs svim vernicima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
„Uskrs je praznik nade i ljubavi, dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih. Toga dana, posebno su važni bliskost, sloga i međusobno poštovanje. Želim vam da ovaj praznik provedete u zdravlju i radosti", poručio je Ružić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Nebojša Stefanović: Da praznik ulije novu snagu i donese mir i ljubav

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku povodom Uskrsa beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu i svim vernicima Rimokatoličke crkve u Srbiji i čestitku svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
"Neka Vam Uskrs kao simbol pobede, života i nade, ulije novu snagu u suočavanju sa svim izazovima i poteškoćama i donese nam mir, ljubav i slogu. Hristos Vaskrse", naveo je Stefanović u čestitki Hočevaru.

Radojičić i Nikodijević čestitali Uskrs

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, čestitali su danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, sveštenstvu, kao i svim vernicima koji ga obeležavaju po gregorijanskom kalendaru.
"Vama, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke, uz želje da praznik uskrsnuća Hristovog proslavite u miru i zdravlju, nadahnuti njegovom ljubavlju prema svojim bližnjima i u činjenju dobrih dela u ovom teškom vremenu", napisao je Radojičić u čestitki.

Pasalić čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je Uskrs svim građanima Srbije koji taj hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru uz želju da ga proslave u miru, sreći i blagostanju sa svojim najmilijima.
Pašalić je tim povodom istakao da je Uskrs praznik mira i tolerancije, i poručio da je neophodno svakog dana, a posebno u vremenima velikih izazova, globalne ekonomske krize i rastuće apatije graditi društvo zasnovano na uzajamnom razumevanju, poštovanju i uvažavanju različitosti i solidarnosti.

Darija Kisić: Da ostanemo privrženi poštovanju i solidarnosti

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić čestitala je beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima koji Uskrs obeležavaju po gregorijanskom kalendaru, predstojeći najveći hrišćanski praznik.
Poželela im je da Uskrs provedu u miru i duhu tolerancije, zdravlju i dobrom raspoloženju.

Uskršnja čestitka ministarke Obradović

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović čestitala je danas Rimokatoličkoj crkvi i svim građanima katoličke veroispovesti predstojeći Uskrs, uz želje da praznik bude proslavljen u miru, zdravlju i slozi.
"Svim vernicima koji Uskrs slave u nedelju upućujem najsrdačnije čestitke. Neka vas praznik Hristovog uskrsnuća, kao simbol novog početka i pobede života nad smrću, podstakne na čuvanje vrednosti tolerancije i uzajamnog poštovanja", navedeno je u čestitki.

Vulin čestitao Uskrs nadbiskupu Hočevaru i vernicima

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima, koji Uskrs proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.
"Najsrdačnije i iskrene čestitke sa željom da Vama i Vašim vernicima, praznik Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista donese zdravlje, prosperitet i svako dobro", naveo je Vulin.

Siniša Mali čestitao Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Ministar finansija Siniša Mali danas je čestitao Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svima koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.
"Neka vam dani uskršnjih praznika donesu mir, razumevanje, ljubav i radost. Samo međusobno poštovanje, istinska tolerancija i zajedništvo mogu da nas osnaže i vode putem prosperiteta kojem svi težimo, posebno u ovim teškim vremenima, punih izazova", naveo je Mali.

Zvanicnici RS čestitali Uskrs po gregorijanskom kalendaru

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su najveći hrišćanski praznik, Uskrs, vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru.
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom Uskrsa nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Tomi Vukšiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH.
"Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke sa željom da predstojeće praznične dane provedete u miru, zravlju i porodičnoj sreći", navela je Cvijanović, prenosi RTRS.
"Neka praznik Hristovog uskrsnuća bude ispunjen porukama mira, života u radosti i veri, a istinski duh Uskrsa i hrišćanske ljubavi dodatno ohrabrenje na putu međusobnog poverenja i razumijevanja. U to ime želim Vam srećan i blagosloven Uskrs", navodi se u čestitki predsednice Srpske.
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću i svim vernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru, sa željom da ovaj veliki hrišćanski praznik bude izvor ljubavi, nade, dobrote i putokaz u bolju budućnost ispunjenu tolerancijom, poštovanjem i razumevanjem.
Srpski član Predsedništva naglasio je da je Uskrs prilika da se iskažu i najveće hrišćanske vrline koje nikada ne smeju da budu zaboravljene, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.
"Ljubav, mir i tolerancija su vrline koje svaki čovek mora da neguje u sebi radi izgradnje boljeg društva u BiH i za dobrobit svih njenih naroda - istakao je Dodik.
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Uskrs sa željom da se na temelju solidarnosti i tolerancije gradi budućnost dostojna potomaka.
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković takođe je danas uputio čestitku, povodom Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom Tomi Vukšiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH koji praznuju po gregorijanskom kalendaru i poželeo da praznik bude nadahnuće za više međusobnog poštovanja.
Uskrs je čestitao i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.
"U ime Saveta ministara i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke povodom Uskrsa, sa željom da praznične dane proslavite u zdravlju, miru i sreći", rekao je Tegeltija.

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena