Yunet
 

Društvo

U studentskim domovima u Novom Sadu obeležen Dan zastave i nacionalnog jedinstva

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 15. septembar 2022. • 17:47 •

U studentskim domovima u Novom Sadu obeležen Dan zastave i nacionalnog jedinstva

U studentskim domovima u Novom Sadu obležen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. U dogovoru sa udruženjima studenata istaknute su zastave Srbije na svim studentskim domovima i upravnoj zgradi Studentskog centra Novi Sad.

Rado smo prihvatili inicijativu studenata da obeleže ovaj značajan dražvni praznik. Ovo je druga godina za redom otkako se u SCNS obeležava Dan zastave, nacionalni praznik svih Srba odabran da se praznuje 15.septembra, jer je na taj dan 1918. godine, srpska vojska predvođena vojvodom Stepom Stepanovićem izvela proboj Solunskog fronta. Zastava je pouzdani i nesumnjivi simbol našeg zajedništva, naše povezanosti, i naše posvećenosti državi i građanima – rekao je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra Novi Sad.
Martinović ističe da je danas okočan i Konkurs za brucoše, koji je trajao od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra 2022.godine.
Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru. 10% smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.
U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, za međunarodnu razmenu je rezervisano 40 mesta, a 20 mesta će biti ekonomska.

Izvor:nsuzivo.rs/ Foto:nsuzivo.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena