Yunet
 

Poljoprivreda

Javni poziv za premije za mleko otvoren do 30. aprila

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. april 2024. • 15:50 •

Javni poziv za premije za mleko otvoren do 30. aprila

Javni poziv za premije za mleko za prvi kvartal ove godine, otvoren je do 30. aprila, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Kako je navedeno, prijave se podnose preko mlekara, a postoji mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Ministarstvo je zamolilo sve mlekare, sakupljače mleka kao i proizvođače da obrate pažnju na popunjavanje kompletne dokumentacije kako bi svaki učesnik u lancu bio vidljiv.

Pravo na premiju za mleko ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, odnosno nosioci porodičnog poljoprivrednog gazdinstva pod uslovom da su pre podnošenja zahteva za premiju za mleko po ovom Javnom pozivu u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršili obnovu registracije za 2024. godinu.

Premija se ostvaruje za kravlje, ovčije i kozje sirovo mleko proizvedeno na sopstvenom gazdinstvu od grla koja su obeležena i registrovana u sopstvenom zapatu i koje ispunjava uslove propisanog kvaliteta, a koje je isporučeno u prvom kvartalu 2024, odnosno u periodu od 1. januara do 31. marta 2024.

Javni poziv za premiju za mleko za prvi kvartal 2024. godine raspisan je 1. aprila.

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena