Yunet
 

Politika

Dr Vesna Turkulov i gradonačelnik Đurić: Vaskršnje uspomene su one koje ostaju za ceo život

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 5. maj 2024. • 10:46 •

Dr Vesna Turkulov i gradonačelnik Đurić: Vaskršnje uspomene su one koje ostaju za ceo život

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i nosilac liste SNS za novosadske izbore prof. dr Vesna Turkulov proslaviće Vaskršnje praznike sa svojim porodicama, u znaku jedinstva. Za list “Dnevnik” otkrivaju koje ih uspomene vezuju za ove praznične dane.

Prvi čovek Novog Sada kaže da je veliki hrišćanski praznik dan na koji se svetkuje radost i bogatstvo života.

„Setimo se i pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje- ističe Đurić i dodaje: „ Zajedništvo, ljubav i slogu osećam svakog Uskrsa. Ljubav, mir i sloboda predstavljaju najuzvišenije ljudske vrednosti na koje i Uskrs skreće pažnju, I građanima zaista želim da praznik provedu u blagostanju sa svojim najbližima. Zato i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir”.

– Nije politika pobeda, već dužnost izabranih da služe građanima, prethodnih 12 godina smo pokazali šta znači služiti građanima, stalno osluškivati njihove potrebe i rešavati njihove probleme. Ne postoji važniji posao od borbe za bolji život naših građanja, za bolje sutra. Za to imamo i znanje i snagu i spremnost. Krenulo smo iz „debelog minusa”, ostavljen nam je prazan budžet, prazne industrijske zone, loša infrastruktura, dvoci- freni procenat nepaoslenih. Uspeli smo da izvučeni Novi Sad iz spirale siromaštva i idemo dalje, jer možemo da ga učinimo još boljim mestom za život. Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja, kako bi zajednički doprineli opštem napretku – rekao je gradonačelnik Srpske Atine.

Energiju crpim iz ljubavi prema bližnjima

Prof. dr Vesna Turkulov, žena koja se od kad je položila Hipokratovu zakletvu bezrezervno bori za živote i zdravlje svojih pacijenata, kaže da energiju crpi iz ljubavi koju svakodnevno oseća i deli sa svojim bližnjima. Upravo sa njima i provodi najveće hrišćanske praznike Božić, dan Hristovog rođenja, kao najznačajniji i najradosniji, i Hristovo vaskrsenje koje predstavlja dokaz da se život rađa posle smrti, i pobeda je nad smrću, kroz žrtvovanje i patnju. Otkriva nam da se na Vaskrs, praznik radosti, ljubavi i sloge, okuplja sa svojom porodicom, u znak jedinstva.

– Ove godine, kao i svih prethodnih, nakon Liturgije, proslaviću ga u krugu porodice – moje, sestre i njene prodice i roditelja, uz bogatu trpezu i radosno druženje- kaže prof. dr Vesna Turkulov. Profesorka Turkulov, inače uvek i svugde rado viđena Novosađanka jer, kako kažu njeni sugrađani, mnoge od njih je lečila, još više njih izlečila i vratila sa same ivice života tokom perioda korona virusa. Optimizam uliva svojim osmehom i zvonkim glasom, po čemu je prepoznatljiva, i optimistična je kada je njena nova uloga u pitanju – politička borba za svoj grad, za dobro Novosađana, za još bolje sutra. Odmah nakon Vaskršnjih praznika o tome će, svakog slobodnog trenutka, razgovarati sa svojim sugrađanima:

– ⁠Ja to doživljavam kao veliki izazov, ali i obavezu prema mojoj zemlji i mom gradu, želim da dam najbolje od sebe, da pokažem mojim komšijama i mojim sugrađanima da smo spremni da radimo najbolje za sve njih, da im sutra bude još bolje, da sutra živimo bolje nego danas- istakla je prof.dr Turkulov.

 

Foto: Dnevnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena