Yunet
 

Društvo

Vučić: Ne gradimo privatnu prćiju, most u Novom Sadu ključan

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. oktobar 2022. • 10:50 •

Vučić: Ne gradimo privatnu prćiju, most u Novom Sadu ključan

Most koji je u planu da se gradi u Novom Sadu, a protiv koga pojedini građani štrajkuju, je ključan za komunikaciju i saobraćaj cele Vojvodine i sever Srbije, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ne gradimo mi privatnu prćiju za nekoga, već gradimo most koji spaja autoput Beograd Novi Sad E75, pa do Bulevara Evrope i sa novim mostom i autoputemE70 prema Rumi i Šapcu", kazao je predsednik za TV Prvu.
Naveo je kao primer da je, na površini na kojoj se igrao kada je bio dete, izgrađen Blok 44 i postavio pitanje da li je to trebalo da se zabrani i da li treba sada sprečiti izgradnju mosta samo zato što neko voli na tom mestu da šeta psa.
Konstatovao je da su se u Srbji pored "antiputara" pojavili i "antimostari" i pridružili se onima koji štrajkuju protiv inesticija i razvoja države.
"Mi gradimo mostove, gradimo puteve, imaćmo autoput Ruma Šabac, ono sto se čekalo 70 godina, svi pričali mi ga gradimo, kao i sve ostale autoputeve", rekao je Vučić.
Naveo je da se gradi severna tangenta koja će nas spojiti sa Rumunijom, projekat za Vožd Karađorđe koji će spojiti Mladenovac, Aranđelovac,Topolu, Raču, Despotovac i Bor, što je centralna tangnta.
Dodao je da Amerikanci i Turci južno rade Moravski koridor i da su to sve stvari na koje je ponosan i da neće stati samo zato što je neko nezadovoljan.
Istakao je da se neće nikome dodvoravati i da je upravo zbog takvog neodgovornog ponašanja Srbija izgubila šansu da se u njoj kopa litijum.
 

 

Izvor: Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena