Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik Đurić na obeležavanju Dana Banja Luke

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. april 2024. • 22:49 •

Gradonačelnik Đurić na obeležavanju Dana Banja Luke

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti povodom Dana Grada Banja Luka. Nizom manifestacija i prigodnih programa, tokom sedam aprilskih dana, Banja Luka tradicionalno obeležava 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od fašizma. Gradonačelnik Đurić bio je sa saradnicima na prijemu za delegacije prijateljskih gradova, i tom prilikom uputio je čestitke građanima Banja Luke i gradonačelnku Drašku Stanivukoviću.

– Zaista je mnogo veza između Novog Sada i Banja Luke – istorijskih, kulturnih i tradicionalnih, a na svima nama je zadatak da te veze čuvamo i jačamo. Novi Sad i Banja Luka su povezani, ne samo Sporazumom o partnerskoj saradnji iz 2006. godine, već iskrenim, bratskim odnosima. Ubeđen sam da će Banja Luka i Novi Sad jačati svoje prijateljstvo, saradnju i bratstvo koji godinama traju i da ćemo u budućnosti realizovati zajedničke projekte. Čestitam svim građanima Banja Luke ovaj važan datum, i želim im da njihov grad ide putem napretka, da raste i razvija se – naglasio je gradonačelnik Đurić.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković poželeo je srdačnu dobrodošlicu predstavnicima Novog Sada i zahvalio se gradonačelniku Đuriću, kao i zvaničnicima iz Srbije na odličnoj dosadašnjoj saradnji.

-Podrška koju pruža Republika Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i mandatarom za sastav nove Vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem najveći je dokaz bratskih i neraskidivih odnosa Srbije i Republike Srpske. Republika Srbija je još jednom dokazala da brine o svom narodu ma gde bio na ovom svetu – rekao je Stanivuković.

Delegacija Novog Sada je, na čelu sa gradonačelnikom Đurićem, a u prisustvu potpredsednika Vlade Srbije Miloša Vučevića i predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, posetila i Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” (odeljenje „Kosovo i Metohija“) u Banja Luci. Tom prilikom, gradonačelnik Stanivuković je izrazio zahvalnost građanima Republike Srbije i njenom rukovodstvu na donaciji sredstava za izgradnju tog školskog objekta. Gradonačelnik Đurić je uveče prisustvovao i Svečanoj akademiji u Sportskoj dvorani „Borik“ gde su uručene aprilske nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima, a tom prilikom je i Miloš Vučević proglašen počasnim građaninom Banja Luke dobivši ključeve Grada.

 

Foto: Grad Novi Sad

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena