Yunet
 

Politika

Sutra nastavak sednice Skupštine Vojvodine, bira se predsednik i potpredsednici

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. april 2024. • 15:13 •

Sutra nastavak sednice Skupštine Vojvodine, bira se predsednik i potpredsednici

Prva sednica Skupštine Vojvodine u novom sazivu biće nastavljena sutra, a na dnevnom redu je, između ostalog, izbor predsednika i potpredsednika pokrajinskog parlamenta.

Na konstitutivnoj sednici, koja je održana 9. februara, potvrđeni su mandati 120 poslanika, a ostalo je da Skupština izabere predsednika, potpredsednike i druga radna tela.

Od sedam izbornih lista koje su osvojile mandate, formirano je devet poslaničkih klubova.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor najavio je danas da će ta stranka kandidovati upravitelja Fondacije „Prosperitati“ Balinta Juhasa za predsednika Skupštine Vojvodine.

On je za RTV Panon rekao da će taj predlog večeras izneti na Savetu SVM-a.

Juhas je bio i nosilac pokrajinske izborne liste SVM-a na poslednjim izborima, a ta stranka ima devet poslanika u Skupštini Vojvodine.

U Vojvodini se posle održanih pokrajinskih izbora 17. decembra prosle godine očekuje i izbor nove Pokrajinske vlade, a aktuelni predsednik Igor Mirović najavio je da više neće biti na toj funkciji.

Onj je sinoć prilikom otvaranja novog Studentskog centra u Novom Sadu rekao da je posle 34 godine to njegovo poslednje veče posvećeno javnom delovanju u Novom Sadu i Vojvodini, i da će od narednih nekoliko meseci ili nedelja, raditi neke druge poslove, prenela je RTV.

Mirović je predsednik Vlade Vojvodine od 2016. godine.

 

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena