Yunet
 

Društvo

Ponovo protest na Šodrošu, petoro privedeno

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 23. oktobar 2022. • 20:15 •

Ponovo protest na Šodrošu, petoro privedeno

Građani koji se protive izgradnji novog mosta na Dunavu ponovo su se okupili na Šodrošu u Novom Sadu, a tokom protesta, kako javlja izveštač Tanjuga, privedeno je pet osoba.

Izveštač Tanjuga s lica mesta javlja da je, prema nezvaničnim informacijama, priveden narodni poslanik Đorđe Miketić, kao i da su dve osobe povređene.
Tokom protesta došlo je do nadguravanja demonstranata i policije.
Demonstranti su pokušavali da probiju kordon policije na mestu gde su predviđeni radovi i uđu u gradilište.
Demonstranti su bacili tri dimne bombe na policiju i oduzeli joj štit, do čega je došlo nakon agresivnijeg napada demonstranata na policiju, koja ih je samo odguravala štitovima.
učesnici protesta kažu da se neće pomeriti dok policija ne pređe na njihovu stranu i dok se ne obustave radovi.
Među okupljenima su bili narodni poslanici "Moramo" Aleksandar Jovanović Ćuta, Đorđe Miketić, Radomir Lazović iz "Ne davimo Beograd", Borislav Novaković iz Narodne stranke, kao i profesorka Biljana Stojković.
Zahtevi demonstranata su da građani imaju uvid u arhitektonski projkat mosta, koji će biti izgrađen u produžetku Bulevara Evrope, preko Dunava, kao i otvoren i prikazan ugovor sa kompanijom CRBS kako bi se znalo koliko most košta.
Oni traže i da se se prekine sa, kako tvrde, korišćenjem policije za privatno obezbeđivanje CRBS-a, da se napravi strateška procena uticaja na životnu sredinu, koja do sada nije urađena, da se zaustave svi pripremni radovi dok se ne pribavi dokumentacija, da ne dođe do betoniranja Šordoša i nasipa na Kameničkoj Adi, kao i da se generalni urbanistički plan Novog Sada doradi.
Takođe se protive izgradnji projekta Novi Sad na vodi.
Građani su počeli da se razilaze, a policija je još uvek na licu mesta.

Izvor:Tanjug

Foto:Tanjug

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena