Yunet
 

Društvo

Izgrađena nova saobraćajnica u naselju Kisač

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 26. januar 2024. • 09:51 •

Izgrađena nova saobraćajnica u naselju Kisač

Grad Novi Sad završio je rekonstrukciju kolovoza atarskog puta od Svetosavske ulice do državnog puta IIA reda broj 113 i u delu Svetosavske ulice u Kisaču, što će znatno doprineti funkcionalnosti saobraćajne mreže ovog naselja.

Stanovnici Tankosićeva, dela naselja Kisač, na ovaj način dobili su bliži izlaz na državni put, koji će im omogućiti bolju povezanost sa okolnim mestima i skratiti vreme putovanja, što otvara mogućnosti za značajan privredni i ekonomski napredak naselja. Ova investicija, pored ekonomskog, ima i društveni značaj i odraziće se na kvalitet svakodnevnog života stanovnika ovog dela Kisača, te omogućiti lakše dnevne migracije.

Radovi na saobraćajnicama izvedeni su u dve celine, u ukupnoj dužini od 1820 metara, najpre u delu Svetosavske ulice, na deonici od okretnice do atarskog puta, gde su izvedeni radovi na rekonstrukciji postojećeg kolovoza, pešačke staze i kolskih prilaza, a zatim i na trasi atarskog puta, između Svetosavske ulice i državnog puta IIA reda broj 113, gde je izgrađena nova saobraćajnica, kao i priključak na državni put.

Takođe, duž novoizgrađenih saobraćajnica postavljeno je 17 stubova javne rasvete u cilju obezbeđivanja bezbednih uslova odvijanja saobraćaja.

Ukupna vrednost investicije, koja će imati nemerljiv značaj za naselje Kisač, iznosi 175,7 miliona dinara.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena