Yunet
 

Društvo

Postavljaju se zaštitni stubići oko uličnih travnjaka

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. februar 2024. • 13:05 •

Postavljaju se zaštitni stubići oko uličnih travnjaka

Radnici JKP Gradsko zelenilo postavili su tokom januara 111 metalnih zaštitnih stubića, koji onemogućavaju nesavesne vozače da automobile parkiraju na zelenim površinama.
Stubići su postavljeni u devet novosadskih ulica, a u „Zelenilu“ navode da oni značajno pomažu očuvanju zelenih površina.

Trideset stubića smo postavili oko travnjaka na Bulevaru Vojvode Stepe, u ulici Miše Dimitrijevića 23, još 18 u Ravaničkoj. Rečju, svugde gde su zelene površine na udaru nesavesnih vlasnika vozila, pokušavamo da ih onemogućimo da prave prekršaje i uništavaju travnjake i ukrasno šiblje i cveće, kaže Jelena Prica, pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad.

Ona ističe da će postavljanje stubića biti nastavljeno tokom narednih meseci i dodaje da je tokom 2023. godine radi zaštite novosadskih travnatih površina postavljeno ukupno 1.556 metalnih zaštitnih stubića.

Najveći posao obavljen je u martu (422), aprilu (184), maju (119), junu (216). Po 193 zaštitna stubića postavljena su tokom septembra i novembra. Pažnja je posvećena travnjacima na bulevarima Evrope i Oslobođenja, cara Lazara, ulicama Felegi Tivadara, Save Kovačevića, Karađorđevoj, Koste Šokice, Gundulićevoj, Visarionovoj. Stubići su „nikli“ i na Jugovićevu i u Veterniku oko Pravoslavne crkve.

U toku je zimsko tretiranje zelenila zaštitnim prepratima, sadnja drveća na više lokacija, a počinje i generalno prolećne sređivanje gradskih parkova, saopštava „Zelenilo“.

dnevnik.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena