Yunet
 

Društvo

Odvoženje kabastog otpada od 4. marta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. mart 2024. • 14:09 •

Odvoženje kabastog otpada od 4. marta

U skladu sa praksom koja se u Novom Sadu ustalila po ugledu na gradove Evropske unije, JKP Čistoća i ovog proleća besplatno omogućava Novosađanima da se oslobode baštenskog otpada, nepotrebnog nameštaja, kućnih aparata i drugih stvari koje više nemaju upotrebnu vrednost čak ni za skladištenje u podrumima ili garažama. Kako bi olakšala građanima i predupredila nepotrebno gomilanje nameštaja i granja pored kontejnera „Čistoća“ će punih 45 dana, od 4. marta do 25. maja, pored redovnog odnošenja smeća prkupljati i odnositi stari nameštaj i otpad iz bašta. Kontejneri za krupni otpad biće postavljeni u mesnim zajednicama prema unapred utvrđenom rasporedu. Građani će imati priliku da iznesu svoj otpad tokom dva unapred najavljena dana. Realizacija programa sakupljanja baštenskog otpada počinje 18.marta i obuhvata terotoriju grada i prigradskih naselja.
– Inicijativa koju sprovodimo predstavlja značajnu pomoć građanima, a ujedno nam omogućava da efikasno upravljamo otpadom i očistimo naš grad na održiv način. Na taj način JKP Čistoća i građani zajedno doprinose očuvanju životne sredine i sprečavamo nekontrolisano gomilanje otpada na javnim mestima. Uveren sam da će se veliki broj Novosađana odazvati našoj akciji kako bismo zajedno doprineli lepšem i čistijem okruženju u Novom Sadu i prigradskim naseljima – kaže Donald Božić direktor JKP Čistoća.
Prvi kontejneri za veliko spremanje biće postavljeni od 4. do 6. marta u Mesnoj zajednici Dunav, kod kula na Beogradskom keju i na uglu ulica Žarka Vasiljevića i Stevana Milovanova; u Mesnoj zajednici Žitni trg, u Braće Jovandić iza broja 5 i na raskrsnici Vojvode Šupljikca i Đurđa Brankovića; kao i u Mesnoj zajednici Stari grad, na raskrsnici ulica Vojvode Putnika i Ive Lole Ribara.
Nekoliko dana kasnije, od 6. do 8. marta, kabasti otpad biće prikupljan i odnošen iz Mesne zajednice Prva vojvođanska brigada, iz Radničke ulice kod brojeva 17-19 i Vase Stajića kod kućnog broja 20; u Mesnoj zajednici Boško Buha, kontejneri će biti postavljeni na adresama Fruškogorska 6 i Ravanička 1; a u Mesnoj zajednici Liman, na adresama Fruškogorska 21 i Veljka Petrovića u blizini škole „Jovan Popović“, kod zgrada označenih kućnim brojevima 6 i 8.
Krajem naredne nedelje, od 8. do 10. marta, građani će imati priliku da se oslobode starih stvari u Mesnoj zajednici Sonja Marinković, na Trgu Ferenca Fehera, u ulicama Polita Desančića, Platonovoj, Jovana Đorđevića, kod ulaza sa Trga Ferenca Fehera 6, u Radničkoj ulici i ulicama Stevana Musića i Maksima Gorkog kod ulaza iz Radničke ulice 51. U Mesnoj zajednici Vera Pavlović kontejneri će biti postavljeni na raskrsnici ulica Alekse Šantića i Vere Pavlović, na raskrsnici Puškinove i Tolstojeve; a u Mesnoj zajednici Liman 3 kontejneri će biti postavljeni u Šekspirovoj 20 i Balzakovoj 37.
– Očekuje se značajno interesovanje i učešće građana u ovoj akciji, koja bi trebala smanjiti nekontrolisano bacanje kabastog otpada i unaprediti higijenu u gradu. Građani koji žele da saznaju više detalja o predstojećem velikom spremanju mogu pronaći informacije na zvaničnom sajtu JKP „Čistoća“, www.cistocans.rs – izjavila je Danijela Jankov, portparolka Gradske čistoće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena