Yunet
 

Društvo

Mesna zajednica i ulice u Ledincima u novom ruhu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. mart 2024. • 13:14 •

Mesna zajednica i ulice u Ledincima u novom ruhu

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je sa saradnicima prigradsko naselje Ledinci gde su okončani radovi na objektu Mesne zajednice „Ledinci“ u Zmaj Jovinoj ulici, a privodi se kraju i asfaltiranje brojnih ulica. U Ledincima i u Starim Ledincima, privode se kraju radovi na rekonstrukciji putne infrastrukture koje izvodi JKP „Put“, vrednosti 45 miliona dinara.

 

– U Starim Ledincima asfaltirane su ulice Hopovska, Jovana Dučića, Put za Klisu, Prote Mateje Nenadovića i krak Fruškogorske 12, a u Novim Ledincima ulice Zlatana Petrovića, Steve Ninkovića i delove ulica Narodne vojske i Devet Jugovića. U Zmaj Jovinoj ulici u Ledincima, gde smo obilazili objekat Mesne zajednice, okončano je izvođenje radova na popravci kolovoza dužine 650 m, dok je u toku uređenje bankina i izrada usporivača brzine. Takođe, trenutno se izvode radovi na popravci Ulice Vojvode Sinđelića u Ledincima u dužini od 300 m. Nedaleko od novoizgrađenog Doma penzionera, u blizini Doma kulture, nalazi se objekat Mesne zajednice „Ledinci“ površine 150 m2 koju smo danas obišli i u čije je renoviranje i opremanje Grad Novi Sad uložio 26,7 miliona dinara – rekao je gradonačelnik i naglasio da je u toku izrada projekta za građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju Doma kulture.

 

– Pored toga, tokom ove godine, biće postavljeno novo dečije igralište u Ulici Sime Šolaje gde se trenutno nalazi devastirano i dotrajalo igralište, a bliži se i realizacija projekta „Zelene staze na trasi bivše pruge Novi Sad-Beočin“ u okviru kojeg će i Ledinci biti uvršteni u taj turistički pravac namenjen za biciklističku stazu, kao i za odmor i rekreaciju – istakao je gradonačelnik.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena