Yunet
 

Društvo

Na više od 20 lokacija prolećni radovi na uređenju zelenila

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. mart 2024. • 13:02 •

Na više od 20 lokacija prolećni radovi na uređenju zelenila

Na više od 20 lokacija radnici Gradskog zelenila nastavljaju prolećne radove na orezivanju, okopavanju, sadnji i zaštitnim tretmanima cveća, šiblja i drveća. U Dunavskoj ulici danas se popunjava živa ograda, na mestima gde je oštećena, a u Dunavskom parku nastavljeni su radovi na okopavanju i plevljenju šiblja. Kod Banovine se odrgću i orezuju ruže, a na Bulevaru Evrope se okopava i plevi perena, a u produžetku Bulevara Jovana Dučića i Bulevaru cara Lazara se okopava i plevi šiblje, dok se u ulici Ive Lole Ribara orezuje živa ograda.
Prolećno košenje trave nastavljeno je u Radničkoj, Marka Miljanova, Dušana Vasiljeva, Episkopa Visariona, Futoškoj, Braće Ribnikar, Sentandrejskom putu, parku Bistrica, Trgu 7. jula, Primorskoj ulici, blokovima, Mičurinova – Branimira Ćosića – Bulevar Oslobođenja, Kneza Miloša – Vojvode Stepe – Slobodana Jovanovića – Seljačkih buna i Slobodana Jovanovića – Braće Dronjak-Jovana Dučića-Kaće Dejanović.
U centru grada i danas su u toku zaštitni tretmani ruža i cveća, a u svim delovima grada se zalivaju novoposađene sadnice drveća.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena