Yunet
 

Društvo

Dodeljeni znakovi priznanja Crvenog krsta Srbije  

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. mart 2024. • 14:25 •

Dodeljeni znakovi priznanja Crvenog krsta Srbije  

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanoj dodeli znakova priznanja Crvenog krsta Srbije povodom obeležavanja 143 godine neprekidnog rada Crvenog krsta Novog Sada. Priznanja su uručena istaknutim pojedincima i institucijama u znak zahvalnosti za podršku u radu.

– Trajati skoro vek i po i istrajavati u humanitarnom radu, kroz sva turbulentna vremena, jeste za svaku pohvalu i divljenje. Neprekidno delovanje i produktivnost Crvenog krsta Novog Sada ne možemo da merimo samo godinama, nego, rekao bih pre, osmesima zadovoljstva i zahvalnošću brojnih korisnika. Grad Novi Sad će biti, kao i do sada, pouzdan partner na ostvarenju svih ciljeva ove organizacije, koji su uvek plemeniti. Čestitam svim dobitnicima priznanja Crvenog krsta Srbije, koji su pružili podršku toj organizaciji, što je za svako poštovanje. Želim vam da ostanete jedna velika porodica profesionalaca i volontera i da samo rastete. Zaista je nezamislivo funkcionisanje bilo kog mesta, grada, pa tako i Novog Sada bez vašeg angažmana. Veliko hvala za sve – rekao je gradonačelnik Đurić podsetivši na to da je Grad Novi Sad do sada sa Crvenim krstom realizovao brojne akcije.

-Krajem prošle godine, Grad Novi Sad je tradicionalno podelio pomoć socijalno ugroženim porodicama u vidu 1200 prehrambenih i još toliko higijenskih paketa. Konstantna podrška Grada ogleda se u mnogim segmentima podrške kao što su tradicionalna dodela novogodišnjih paketića za decu koja se nalaze u stanju socijalne ugroženosti i njihovi odlasci na more, ali i još mnogo toga – istakao je Milan Đurić.

U okviru svečanosti, nastupio je Hor gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, upriličena je projekcija kratkog filma o Crvenom krstu Novog Sada kroz tri veka humanosti, a pre dodele medalja, Zlatnih i Srebrnih znakova Crvenog krsta Srbije, obratio se i generalni sekretar te organizacije Ljubomir Miladinović.

– Čestitam 143 godina rada novosadskom Crvenom krstu i želim im da nastave svoju plemenitu misiju humanosti. Crveni krst Srbije će nastaviti da opravdava poverenje svih ljudi, čineći samo dobra dela i pomažući ljudima u nevolji – rekao je gospodin Miladinović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena