Yunet
 

Društvo

Ugrađeni dodatni sušači za ruke u studentskoj menzi

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 3. april 2024. • 09:46 •

Ugrađeni dodatni sušači za ruke u studentskoj menzi

U toaletima restorana Velike studenstke menze ugrađeni dodatni aparati za sušenje ruku. Pored postojećih aparata ugrađen je po još jedan sušač u muškom i ženskom toaletu. U Studentskom centru „Novi Sad“ očekuju da će sušače biti korisni studentima, jer će omogućiti brzo sušenje ruku i smanjiti potrošnju papirnih ubrusa.
– Novi sušači doprineće unapređenju higijenskih standarda, komfora i očuvanju životne sredine, jer će se smanjiti količina otpada koji nastaje od upotrebe papirnih ubrusa i maramica. Ugradnja novih sušača je nastavak ulaganja u modernizaciju menze, kako bismo svoje usluge što više prilagodili potrebama studenata. U poslednjih nekoliko godina značajno je unapređen enterijer restorana. Na oba sprata su zamenjene pločice, ulazna vrata, kao i vrata na svim toaletima, a u toku je zamena staklenih portala s obe strane glavnog ulaza u menzu, kako bi se unapredila energetska efikasnost objekta i poboljšalo grejanje i klimatizacija. Takođe, od sredine marta korisnici menze na raspolaganju imaju besplatnu mineralnu, negaziranu izvorsku vodu iz aparata, a uz redovni meni na kom se svakog dana nalazi više od 20 jela, do kraja posta standardni meni, na kom se svakog dana nalazi više od 20 jela, dopunjen je posnim namirnicama za sva tri obroka– kaže Aleksanra Ćulibrk, pomoćnica direktora Studentskog centra „Novi Sad“.
U Studentskom centru ističu da je u poslednje tri godine rekonstruisana većina studentskih domova u Novom Sadu, kao i dom „dr Zoran Đinđić“ u Somboru.
– Zamenili smo vrata i uredili terase u svim sobama u „Bajiću“ i „Vlahoviću“. U domu „Nikola Tesla“ zamenjene su tuš kabine, renovirana su kupatila u A i B domu, sređen je dom „Feješ Klara“, a dom na „Sajmištu“ dobio je nov krov. Nastavićemo s unapređenjem uslova za život i ishranu studenata – izjavio je Zoran Martinović, direktor Studentskog centra „Novi Sad“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena