Yunet
 

Društvo

Otvorena Spomen-soba u Kaću

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. april 2024. • 18:58 •

Otvorena Spomen-soba u Kaću

Na poziv Udruženja veterana 53. graničnog bataljona i Mesne zajednice Kać prisustvovao sam obeležavanju 25 godina bitke na Košarama.

Otvorili smo Spomen-sobu posvećenu herojima sa Košara, a potpukovnik Dragutin Dimčevski i pukovnik Duško Šljivančanin su govorili o svojim svedočenjima i preneli su nam važan deo naše bliske istorije.

O podvizima pripadnika Vojske Srbije, u vreme zločinačke NATO agresije, ne sme da se ćuti, jer su ti heroji svojim delima zadužili celu Srbiju.

Danas javno razgovaramo o Košarama, organizuju se tribine i šaljemo jasnu poruku da nije sramota biti patriota i voleti svoju otadžbinu, da treba da smo ponosni na one koji su branili našu slobodu. Naša država vodi računa o preživelim borcima i čuva sećanja na poginule, a od kad nas vodi predsednik Aleksandar Vučić, bitka na Košarama se ne zaboravlja.

U Novom Sadu jedna ulica nosi naziv po Herojima sa Košara, zalagaćemo se i da jedna nova osnovna škola u našem gradu dobije naziv po toj bici, a Grad je sada omogućio ovom Udruženju i da koristi prostor u Domu penzionera u Kaću.

Danas, četvrt veka posle krvave bitke, sa sigurnošću znamo da su oni naši pobednici! Pamtićemo i pominjati sve one koji su ostavili otiske svojih čizama na Košarama, a svi oni iz besmrtnog bataljona, koji su dali ono najvrednije što su imali, svoj život, živeće večno u našim sećanjima!

Živeli junaci! Živela Srbija!

 

 

 

 

 

 

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena