Yunet
 

Društvo

Delegacija Prnjavora u poseti Skupštini grada

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. maj 2024. • 14:19 •

Delegacija Prnjavora u poseti Skupštini grada

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu delegaciju Grada Prnjavora, predsednika Skupštine Grada Prnjavora Željka Simića i potpredsednika Skupštine Nebojšu Todića.
Delegacija grada iz Republike Srpske razgovarala je sa predsednicom novosadske Skupštine o mogućim vidovima saradnje između dva grada, a koja otvara put za razmenu iskustava, ideja i projekata za unapređenje razvoja lokalnih samouprava i život građana.
Tokom sastanka razgovarano je o različitim aspektima lokalne administracije, uključujući upravljanje javnim resursima, razvoju infrastrukture, kao i podršci različitim oblastima zajednice. Pored toga, predstavnici dva grada su razmotrili mogućnost za konkretne projekte saradnje, uključujući razmenu kulturnih programa, turističkih ponuda, sportskih događaja, kao i razvoja poslovnih veza između preduzetnika dva grada.
Kako je ocenila predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, „današnji sastanak poslužiće kao osnov za buduće potencijalne projekte.
Predsednik Skupštne Grada Prnjavora Željko Simić zahvalio se na „prijemu i prilici da se načini korak ka jačanju veza dva grada.“
Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada Branislav Knežević i predsednik Skupštine Opštine Sremski Karlovci Boban Petković, opštine koja ima potpisan Sporazum o saradnji sa Gradom Prnjavorom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena