Yunet
 

Društvo

Dačić:Napad na žandrama teroristički akt, pojačane mere bezbednosti

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. jun 2024. • 13:41 •

Dačić:Napad na žandrama teroristički akt, pojačane mere bezbednosti

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je slučaj napada žandarma ispred izraelske ambasade preuzelo Specijalno tužilaštvo, a da se radi o terorističkom aktu protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije, a postoje sumnje da su povezana neka lica koja imaju veze sa vehabijskim pokretom.

Dačić je posle obilaska povređenog žandarma u Urgentnom centru rekao novinarima da je oko 11 sati NN lice iz samostrela pogodilo pripadnika Žandarmerije u vrat.

„On je obavljao svoju dužnost obezbeđivanja abasade Izraela u kućici koja se nalazi ispred. NN lice je više puta prilazilo policajcu pitalo ga gde je muzej i slično, odlazio a zatim se vratio, otvorio vrata kućice, nosio je kesu sa sobom iz nje izvadio samostrel i ranio policajca“, rekao je Dačić.

Žandarm je ispalio nekoliko hitaca iz službenog pištolja u NN lice, koje je pola sata kasnije preminulo, dodao je Dačić.

„Miloš Jevremović, žandarm je prevezen u Urgentni centar, operacija je u toku. Govorimo da je reč o NN licu kako ne bi narušavali istragu, koju je preuzelo specijalno tužilaštvo“, rekao je Dačić.

Nesumnjivo je da je reč o terorističkom aktu, dodao je ministar, koji je uperen i protiv države Srbije i Žandarmerije.

„Uhapsili smo još neke ljude preventivno, koji su se nalazili u blizini policijskih objekata i zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo taj slučaj. Neke sumnje su prisutne, indicije postoje da su lica već poznata bezbednosnim službama, a reč je o vehabijskom pokretu. Ali, to nisu potvrđene informacije i ne želimo da narušavamo istragu“, rekao je Dačić.

Preventivno su u Beogradu pojačane mere zaštite, dodao je Dačić, ne samo ispred objekata kao što ambasade i državne institucije, već i u tržnim centrima i na šetalištima.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena