Yunet
 

Hronika

Uhapšen ginekolog iz Sremske Mitrovice, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 19. januar 2024. • 18:35 •

Uhapšen ginekolog iz Sremske Mitrovice, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Kako je rečeno Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u tom gradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti priveden u VJT u Sremskoj Mitrovici radi saslušanja, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku o predlogu za odredjivanje pritvora, nadležnom Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

On je priveden jer postoje postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo 12. januara 2024. godine u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici pri porodjaju Marice Mihajlović.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici će istragu sprovesti u najkraćem roku preduzimanjem svih potrebnih dokaznih radnji radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je ranije danas za Tanjug da je u porodilište u Sremskoj Mitrovici izašla novosadska inspekcija, koja je pod ingerencijom resornog ministarstva, i da za dve nedelje očekuje izveštaj šta se tačno desilo prilikom porođaja i zbog čega je došlo do smrti deteta.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena