Yunet
 

Kultura

Sve spremno za „Antićeve dane“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 29. februar 2024. • 14:50 •

Sve spremno za „Antićeve dane“

Tradicionalna manifestacija „Antićevi dani“, koja se organizuje u čast jednog od naših najvećih pesnika i umetnika Miroslava Mike Antića i njegovog bogatog stvaralaštva, održaće se od 11. do 18. marta, a danas je na sednici Odbora „Antićevih dana“ usvojen program ovogodišnjeg izdanja manifestacije.
Kako je rečeno na sednici Odbora, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, ušlo se u završnu fazu priprema „Antićevih dana“, a predloženi program će otvoriti publici čitav niz događaja i kulturnih sadržaja posvećnih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu.
Organizovani razgovori, izložbe, gostovanja književnika i književne večeri i prikazi filmova deo su repertoara sedmice „Antićevih dana“, a mesta gde će se program održati su raznolika i širom Novog Sada: osnovne škole, Tribina mladih, Mali likovni salon, IK „Prometej“, Dunavski park, Gradska kuća.
Važan deo manifestacije svakako će biti i dodela nagrade „Miroslav Antić“, za najbolju knjigu pesama na srpskom jeziku, a za nagradu konkurišu one zbirke koje su poslate na javni konkurs za dodelu godišnje nagrade „Miroslav Antić“ Kulturnog centra Novog Sada.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena