Yunet
 

Kultura

Promocija romana „Bastadur” Jasenke Lalović

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 6. maj 2024. • 14:17 •

Promocija romana „Bastadur” Jasenke Lalović

Promocija romana „Bastadur” Jasenke Lalović održaće se u utorak 7. maja u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada s početkom u 19 sati. Na promociji će govoriti novinar i književnik Vuko Martinović i autorka.

U romanu „Bastadur”, čiju radnju smešta u prvu polovinu XX veka, Jasenka Lalović sledi ideju da u svakom čoveku živi komadić kaluđera, baš kao što u svakom kaluđeru pretekne deo njegovog svetovnog života. Takva se mešavina žudnji, težnji i osećanja javlja kod svih protagonista ovog uzbudljivog romana. U toj sprezi daljina koje ih večito mame i visina kojima streme, tragaju za značajnim odgovorima. Vreme će pokazati da su odgonetke na sva pitanja zapravo na pedalj od njihovih srca. Izazovi koji će ih sve zadesiti u tih pedesetak godina, koliko i traje radnja romana i za koje vreme se njihovi životni putevi ukrštaju i prepliću, nude im šansu da se poprave i na pravi način ostvare. Ali prvo moraju da nauče da vole i da prihvate da budu voljeni. Neophodno je da postanu bastaduri.

Jasenka Lalović je Paštrovka rođena u Baru 1965. godine. Osnovnu školu završila je u Petrovcu na moru, gimnaziju u Baru. Studirala je u Beogradu na Filozofskom fakultetu na Odseku za sociologiju. Pisanjem se bavila oduvek, ali se tek u pedesetim osmelila da objavi svoj prvi roman. Od 2022. godine je član Udruženja književnika Srbije. Iste godine potpisuje ugovor sa Izdavačom kućom „Laguna” koja preuzima štampanje i distribuciju svih naslova koje je do sada objavila. Autorka je četiri romana: „S one bande moje gore”, „S ove bande moje gore”, „Kastigulja” (zajedno čine trilogiju „Brda od pelina”) i „Bastadur”.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena