Yunet
 

Servisne informacije

Najtopliji dan od početka januara, a sutra sneg

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. januar 2024. • 09:07 •

Najtopliji dan od početka januara, a sutra sneg

Četvrtak će biti najtopliji dan od početka januara, a zatim u petak zahlađenje i sneg. Bićemo pod uticajem prostranog polja niskog vazdušnog pritiska pa može povremeno biti i kiše i pljuskova, uz košavu. Sa juga stiže veoma topao vazduh i podiže živu u termometru. Jutarnja temperatura od 5 do 10, najviša dnevna od 15 do 20, na istoku zemlje osetno hladnije. U Beogradu povremeno kiša. Temperatura do 18 stepeni, 7 više nego danas, vetar će posle podne oslabiti.

Osetno toplije uz umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima imati i olujne udare, a kasnije posle podne biće u slabljenju. Tokom dana promenljivo, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. U istočnoj Srbije se ujutru i pre podne, očekuje kiša koja će se usled niskih temperatura lediti pri tlu. Jutarnja temperatura od 5 do 10, najviša dnevna od 15 do 20 °S, na istoku zemlje ujutru od -3 do -1, najviša dnevna od 2 do 6 °S. Upozorenje: Ledena kiša na širem području, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

Petak: Zahlađenje uz prelazak kiše u sneg, pre podne u Vojvodini i zapadnoj Srbiji gde se očekuje i stvranje manjeg snežnog pokrivača, posle podne u centralnim, a krajem dana i noću i u ostalim predelima Srbije ali uz istovremeni prestanak padavina na severu. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 5 do 9 °S, na istoku Srbije oko 0 °S, tokom dana temperatura u osetnom padu i posle podne će se kretati u intervalu od -1 na severu do 12 °S na jugu. Uveče i tokom noći dalji pad temperature u svim predelima. Upozorenje: Sneg – stvaranje / povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Subota: Hladno i vetrovito. Na severu Srbije ujutru razvedravanje, toko dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. Pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar pre podne umeren i jak severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 0 °S, najviša od 0 do 4 °S.Upozorenje: Sneg – stvaranje / povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Nedelja: Jutro hladno sa slabim do umerenim mrazem, a tokom dana pretežno sunčano, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -6 do -1 °S, a najviša dnevna od 0 do 4 °S.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena