Yunet
 

Servisne informacije

Nastavljeno košenje trave i zaštitni tretmani šiblja i cveća

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 1. april 2024. • 12:28 •

Nastavljeno košenje trave i zaštitni tretmani šiblja i cveća

Gradsko zelenilo nastavlja sa intenzivnim radovima na prolećnom uređenju grada. U toku je košenje trave, zalivanje novoposađenog drveća, okopavanje, plevljenje i zalivanje šiblja i cveća.
Trava se kosi u Stražilovskoj, Maksima Gorkog, Janka Čmelika, Milenka Grčića, kružnim tokovima na Bulevaru Evrope, kod Železničke stanice, kod DIF-a, Zavoda za urbanizam, studetskih domova „Bajić“ i „Vlahović“, u bloku između ulica Živka Radovanovića – Anđe Ranković – Stevana Hristića. Zatim u ulicama Dinka Šimunovića, Mažuranićevoj, Jelisavetinom bedemu na Tvrđavi, i Futoškom putu, od kružnog toka u Futogu do crkve u Veterniku.
Pored toga, u toku je okopavanje i plevljenje šiblja u razdelnoj traci u Stražilovskoj kao i orezivanje precvetalih cvetova narcisa u ulici Žarka Zrenjanina. Na zelenoj površini ispred Železničke stanice nastavljeno je okopavanje i plevljenje cveća, kao u cvetnoj gredici na okretnici kod Štranda u Fruškogorskoj ulici.
U Limanskom parku, kod Spensa i u Futoškom parku u toku su tretmani šiblja, ruža i žive ograde zaštitnim prepratima, u svim delovima grada zaliva se novoposađeno drveće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena