Yunet
 

Sport

Otvoren Novosadski polumaraton

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 24. mart 2024. • 12:59 •

Otvoren Novosadski polumaraton

Startovanjem oko 800 takmičarki i takmičara počeo je tradicionalni 31. Novosadski polumaraton.
Uz ovogodišnju glavnu trku od 21 kilometar, oko 1.500 učesnika i učesnica trči neku od ponuđenih trasa današnje sportske manifestacije.

Novosadski polumaraton je otvorila predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović ističući veliko zadovoljstvo što novosadska zajednica sa ponosom svedoči još jednom veličanstvenom sportskom događaju u našem gradu.

– Novosadski polumaraton predstavlja ne samo sportsko nadmetanje, već i simbol zajedništva, istrajnosti i ljubavi prema trčanju. Svake godine ova manifestacija okuplja hiljade trkača, kako profesionalaca tako i rekreativaca, koji zajedno prolaze kroz naš prelep grad noseći sa sobom duh sporta i borbenosti – poručila je Marinković Radomirović.

Predsednica gradskog parlamenta i ujedno predsednica Organizacionog odbora Novosadskog poluramatona kazala je da današnja manifestacija nije samo sportsko takmičenje, već i prilika da pokažemo snagu i volju našeg grada da podrži zdrav način života i promoviše sportske vrednosti među svojim građanima.
– Ohrabrujem sve učesnike da trče sa srcem, da prevaziđu svoje granice i da uživaju u svakom koraku ovog maratonskog izazova. Neka vas energija Novosadskog polumaratona nadahne da ostvarite svoje ciljeve, kako na stazi tako i u životu – zaključila je Marinković Radomirović.

Pored domaćih, na nekoj od današnjih trka učestvuju takmičarke i takmičari iz 20- ak zemalja, pretežno regiona i Evrope. Nakon startovanja polumaratonske trke, sa Trga slobode su usledile trke na 10,5 kilometara, pet kilometara, Trka zadovoljstva za mlađe učesnike i Rekreativno trčanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena