Yunet
 

Turizam

Dani Tivta u Novom Sadu od 22-24. marta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 21. mart 2024. • 14:08 •

Dani Tivta u Novom Sadu od 22-24. marta

Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ biće održana od 22 – 24. marta, a tokom nje će uz autentičnu muziku, gastronomiju i nastupe renomiranih kulturno-umetničkih organizacija, najsunčaniji grad crnogorskog primorja Novom Sadu doneti dah Boke i Mediterana.

Centralni događaj biće priređen u subotu 23. marta sa početkom u 11 sati na Trgu kod Katoličke Porte, a prisutne goste pozdraviće gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i potpresednik Opštine Tivat,. Svečani defile mažoretki „Modesta“, članova Glazbeno-prosvetnog društva Tivat, KUD „Boka“ i „Maškarade“ krenuće u 10:30 od Dunavskog parka, Zmaj Jovinom ulicom do glavnog gradskog trga, da bi ih na Trgu kod Porte sačekala delegacija grada Novog Sada. U povorci će biti i predstavnici Opštine Tivat. Na trgu će nastupati i klapa „Jadran“ uz gastro ponudu ribe i vina.

Dan kasnije, u nedelju 24. marta u 20 sati, u Srpskom narodnom pozorištu pred novosadskom publikom biće izvedena predstava u produkciji tivatskog Centra za kulturu, „Ćelava pevačica“.

U okviru manifestacije, u petak 22. marta, predviđeni su zvanični susreti u Privrednoj komori Vojvodine, kao i potpisivanje Protokola o saradnji između JU Gradska biblioteka Tivat i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“.

U Novom Sadu u toku je izložba tivatskog slikara Ivice Aranđusa, pod nazivom „Priroda stvari“. Zainteresovani izložbu mogu pogledati u Kulturnoj stanici „Svilara“ do 31. marta.

Opština Tivat i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje u julu prošle godine, čime je formalizovana dugogodišnja saradnja i prijateljski odnosi između dva grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena